Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Joe Biden: Germania și SUA au căzut de acord. Rusia va fi sancționată dacă folosește energia ca armă

22 Iul. 2021, 11:16
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
22 Iul. 2021, 11:16 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Președintele SUA Joe Biden, după ce a ajuns la un acord cu Germania privind lansarea proiectului rus Nord Nord 2, a explicat decizia de a nu împiedica finalizarea conductei cu sancțiuni. În acest sens, oficialul a menționat că construcția este aproape finalizată. La 20 iulie curent, SUA și Germania au convenit asupra pedepsei pentru Federația Rusă, în cazul în care Nord Stream 2 va fi folosit în calitate de armă împotriva Ucrainei.

Totodată, Biden a împărtășit detalii despre vizita cancelarului german Angela Merkel la Washington

„Dar eu, după cum știți, am purtat discuții de succes cu Angela Merkel. Cancelarul negociază cu guvernul german la un angajament că, dacă Rusia depune toate eforturile pentru a face rău Ucrainei sau altor țări, ea va răspunde”, Biden adăugat.

În seara zilei de 21 iulie, Statele Unite și Germania au ajuns la un acord asupra gazoductului rus Nord Stream 2. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy va fi în curând invitat la Washington.

Conform acordului, Germania se angajează să realizeze o prelungire a acordului dintre Kiev și Moscova, care expiră în 2024, privind tranzitul gazelor rusești pentru încă 10 ani.

În plus, Statele Unite și Germania vor ajuta Ucraina să diversifice sursele de energie. În aceste scopuri, țările vor aloca sume specifice.

Proiectul Nord Stream 2 prevede construirea și exploatarea a două sucursale de conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania.

Construcția conductei de gaz care ocolea Ucraina era planificată să fie finalizată până la sfârșitul anului 2019, împreună cu Nord Stream 1, deja existent.

Construcția sa a fost suspendată din cauza sancțiunilor SUA împotriva companiilor contractante, dar a fost reluată în februarie 2021.

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 09:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 09:28 // Societate //  Valentina Buză

Sfârșit tragic pentru o minoră în vârstă de 4 anișori. Acesta a decedat urmare a vătămărilor corporale pe care le-a primit în timpul unui impact violent care s-a produs la Ungheni. Mai exact, accidentul a avut loc aseară în jurul orei 22:10 pe traseul național R-1 Ungheni-Chișinău, la intrare în satul Pîrlița, raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor, poliția a intervenit imediat la fața locului pentru a documenta cazul.

„S-a stabilit că aproximativ la orele 22:10, un bărbat de 34 ani din raionul Ungheni, conducând automobilul de model „BMW 520” pe traseul național R-1 Ungheni – Chișinău, în direcția municipiului Chișinău, la intrare în satul Pîrlița a efectuat o manevră de depășire fără a se asigura. Astfel, a ieșit pe contrasens și s-a tamponat frontal cu automobilul de model „TOYOTA Corola” condus un bărbat de 43 ani din raionul Ungheni, care se deplasa regulamentar din sens opus, avându-i ca pasageri pe soția de 36 ani și trei minori de 8, 4 si 2 ani”, spune poliția.

În rezultatul accidentului rutier, atât șoferii cât și pasagerii automobilului „TOYOTA Corola” s-au ales cu diverse vătămări corporale, fiind transportați în stare gravă la Spitalul raional Ungheni.

Din păcate, din cauza vătămărilor corporale grave, minora de 4 ani a decedat.

Ambii șoferi au fost supuși testului alcoolscopic DRAGER, și s-a constatat un rezultat de 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment pe cazul dat a fost pornit un proces penal.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie