Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Joe Biden: Rusia deține doar arme nucleare și petrol

28 Iul. 2021, 09:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Iul. 2021, 09:50 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Președintele SUA, Joe Biden, susține că economia rusă se bazează exclusiv pe arme nucleare și resurse petroliere. Liderul american și-a reamintit întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin la Geneva, din 16 iunie. Potrivit lui Biden, omologul său rus are o problemă reală. „El conduce o economie care are arme nucleare, petrol și nimic altceva”, a spus președintele american.

Totodată, Joe Biden susține că, Putin știe că este într-o poziție neplăcută și acest lucru îl face și mai periculos.

Pe 16 iunie, la Geneva au avut loc discuții între Putin și Biden. Aceasta a fost prima lor întâlnire față în față ca șefi de stat, precum și primul summit ruso-american din 2018.

Într-o declarație comună, liderii au subliniat că părțile intenționează să lanseze un dialog bilateral cuprinzător privind stabilitatea strategică, care va fi de fond și energic. În plus, Rusia și Statele Unite intenționează să înceapă consultări privind securitatea cibernetică, schimbul de prizonieri și controlul armelor.

„Uitaţi-vă la ceea ce face Rusia”

Preşedintele SUA a reproşat Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea „dezinformării”, potrivit unui discurs rostit în faţa serviciilor de informaţii, relatează AFP.

„Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre”, a afirmat preşedintele Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice.

Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus „are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva”, a menţionat Joe Biden, adăugând: „aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea”.

În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri „de mijloc de mandat” în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 21:17
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
18 Ian. 2022, 21:17 // Politica //  Realitatea.md

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, nu a fost șocat de decizia primarului Capitalei, Ion Ceban, de a-și crea Mișcarea de Alternativă Națională. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. El a menționat că acest proiect nu a fost consultat cu Partidul Socialiștilor, însă se mândrește că a putut promova oameni care s-au lansat în politica mare sau vor să se lanseze, informează realitatea.md.

„Nu a consultat și timpul o să arate a fost o mișcare corectă sau nu. E proiectul nostru sau nu e al nostru? E al lui personal. El a decis să se miște așa. Va fi partid politic sau nu, va fi decizia dumnealui. Sunt gata să-i susțin, nu să le încurcăm. Ca primar, noi îl susținem”, a declarat Igor Dodon. 

Fostul șef al statului, Igor Dodon, a mai declarat că nu discută cu Ion Ceban alte subiecte decât cele legate de Chișinău.

Realitatea.md amintește că pe 31 decembrie 2021, Ion Ceban a declarat că își lansează Mișcarea Alternativă Națională.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală