Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

La Tbilisi, mii de oameni cer eliberarea lui Saakashvili

14 Oct. 2021, 20:52
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
14 Oct. 2021, 20:52 // În Lume //  Cristina Vlah

Mii de oameni s-au adunat în seara zilei de joi, 14 octombrie, în centrul capitalei georgiene Tbilisi, ca să ceară eliberarea din detenție a fostului lor președinte, Mihail Saakashvili, informează Realitatea.md cu referire la publicația georgiană Agenda.ge.

În acest sens, autoritățile au dislocat un contingent de oameni ai legii, ca să asigure ordinea publică. Manifestarea este organizată de către Mișcarea Națională Unită (MNU), formațiune de opoziție. Demonstranții au acuzat partidul de guvernare, că le-ar fi creat impedimente celor din regiuni să ajungă la manifestare.

Saakashvili a fost reținut la 1 octombrie, în Tbilisi, cu o zi înainte de alegerile municipal. „Dacă viața mea nu va fi suficientă ca să salvăm țara, atunci eu sunt gata să mor pentru asta”, spunea Saakashvili către liderul opoziției din Gerogia.

Primul ministru al Georgiei, Irakli Garibashvili, spunea că „Georgia are nevoie de pace și concentrare pe problemele cruciale în dezvoltarea de mai departe a țării”. El a reiterat că Saakashvili s-a întors în Georgia, după 8 ani de exil politic „cu un singur scop: să creeze tensiune, destabilizare și chiar crime”.

Saakashvili, care e cetățean și al Ucrainei și președinte al Comitetului Executiv al Consiliului de Reforme Naționale, cere să fie eliberat înainte de încetarea procesului de alegeri municipale pe 30 octombrie, unde vor concura și candidații forței de opoziție MNU.

Menționăm, că fostul președinte al Georgiei a fost condamnat în anul 2018, în absența lui. Saakashvili a primit o sentință de 6 ani de detenție, pentru abuz de putere. De asemenea, el a fost condamnat și pentru deținerea ilegală de proprietăți, cheltuieli ilicite de resurse în perioadele electorale, precum și pentru trecerea ilegală a frontierei.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 12:04
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Oct. 2021, 12:04 // Life //  Mădălina Sorokovsky

V-ați gândit vreodată cum arată întâlnirea perfectă? Unde trebuie să aibă loc, cum trebuie să fie ambianța, ce muzică să ascultați, ce bucate să serviți, ce vin să beți, ce desert delicios să savurați? Ei bine, sunt oameni pentru care astfel de lucruri romantice sunt ca o a doua natură, au abilitatea de a ști exact ce te va face să te simți minunat, în ce context și în ce cantitate, pentru că au romantismul în sânge. Iată top cinci cele mai romantice zodii, care nu prea dau greș când pun la cale o întâlnire.

Rac

Deși semnele de apă, cum este Racul, sunt adesea luate în derâdere pentru tendința lor de a fi supra-emoționale, nativii acestei zodii știu să iubească deplin, cu fiecare colț al inimii lor. Sunt romantici incurabili, care le arată asta în mod activ celor dragi. Știu să-și dovedească dragostea, să și-o arate constant, iar când vine vorba de întâlniri romantice vor ști exact ce îți dorești și exact asta îți vor oferi. Au o memorie incredibilă, așa că rețin orice îți place, iar la o seară romantică reușesc să combine maestru toate aceste elemente ca să creeze o atmosferă cum nici n-ai fi visat.

Leu

Dacă sunteți sau ați fost într-o relație cu un Leu, știți cât de romantic poate fi. Leii te fac să te simți special, iubit și apreciat tot timpul. Vibrațiile lor romantice sunt suficiente pentru a transforma atmosfera din jurul într-una extraordinară și te vor face să te simți ca un rege, sau ca o regină, după caz. Sunt sunt extrem de pretențioși, iar la ei romantismul ține de lux și opulență. Latura lor romantică, de multe ori, le domină celelalte sentimente.

Scorpionul

Surprinzător, poate, dar acizii Scorpioni vă vor oferi întâlniri romantice de neuitat. Din când în când, își vor mărturisi dragostea, dar doar la ocazii speciale, pentru că ei nu sunt genul declarativ sau ostentativ. Pot părea duri din exterior, dar inima lor este un cufăr bine ferecat dar plin de dragoste și romantism. Latura lor romantică va fi decât o dulce surpriză pentru tine.

Gemeni

Aceste semne de aer sunt deseori nedreptățite din cauza naturii lor oscilante. Dar Gemenii sunt cu adevărat iubitori loiali și grijulii. E adevărat că doar atunci când își găsesc marea dragoste. În afară de a-i pune pe cei dragi pe un piedestal, nu se vor împiedica să împărtășească verbal lucrurile care le plac la tine. Dacă Gemenii te aleg să fii partenerul lor, toată suma emoțiilor lor intense vor fi îndreptată spre tine. Îți vor cânta la pian, te vor învălui în dragoste și îți vor transforma întâlnirea romantică într-una cum n-ai să mai trăiești.

Taurul

Dacă vrei să vezi cum se demonstrează dragostea în public, Taurul este cel care poate da lecția asta. Nimeni nu o poate demonstra mai bine ca el. Taurii se îndrăgostesc profund și nu se tem niciodată să o arate iar și iar. Sunt însă și extraordinar de geloși, cu ei trebuie să ai mereu grijă să nu-ți scape ceva interpretabil.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie