Curs valutar
 • EUR
  20.5404
  -0.1339%
 • USD
  18.0378
  0.1081%
 • RUB
  0.2356
  0.1273%
 • RON
  4.1543
  -0.142%
 • UAH
  0.6339
  -0.8361%

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, susţine că este pregătit pentru un dialog şi o confruntare cu SUA

18 Iun. 2021, 11:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Iun. 2021, 11:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că țara sa trebuie să se pregătească atât pentru dialog și confruntare cu SUA, cât și mai ales pentru o confruntare deplină. Anterior, Coreea de Nord a depășit eforturile administrației președintelui Joe Biden pentru a stabili o comunicare diplomatică.

Aceasta marchează pentru prima dată când Kim comentează direct administrația lui Biden, vorbind la o întâlnire a liderilor înalți din Phenian.

Coreea de Nord a depășit mai devreme eforturile noului guvern american pentru a stabili o comunicare diplomatică.

Reuniunea comitetului central al Partidului Muncitorilor la guvernare a început săptămâna aceasta în capitala Phenian.

Potrivit BBC, Kim Jong-un a mai spus că Coreea de Nord va reacționa „brusc și prompt” la orice evoluție și „va concentra eforturile asupra preluării unui control stabil al situației din peninsula coreeană”.

Ultimele sale comentarii vin la câteva zile după ce Kim a recunoscut oficial că Coreea de Nord se confruntă cu îngrijorări legate de lipsa de alimente.

Relația Kim Jong-un cu administrația Biden a fost până acum plină de tensiuni

Înainte de alegerile din SUA, Biden îl numise pe Kim un „tâlhar” și cu câteva zile înainte de inaugurarea lui Biden, Coreea de Nord a dat dovadă de forță cu o paradă militară masivă care a prezentat o nouă rachetă.

În aprilie, Biden a clasificat Coreea de Nord drept o „amenințare serioasă” la adresa securității globale, determinând un răspuns supărat din partea Coreei de Nord, care a subliniat că declarația reflectă intenția lui Joe Biden de „a aplica în continuare politica ostilă” față de țară. 

De asemenea, Washington a finalizat recent o revizuire a politicii sale din Coreea de Nord și a declarat că SUA vor continua să urmărească eventuala denuclearizare completă a peninsulei coreene.

„Administrația Biden a declarat că mingea se află în curtea Coreei de Nord, dar regimul Kim își servește o anumită răbdare strategică”, a declarat Leif-Eric Easley, profesor asociat de studii internaționale la Universitatea Ewha Womans din Seul.

Anterior, Kim l-a întâlnit pe Donald Trump, predecesorul lui Biden, de trei ori, dar discuțiile despre denuclearizare s-au oprit în cele din urmă.

Realitatea Live

19 Ian. 2022, 15:10
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
19 Ian. 2022, 15:10 // Societate //  Valentina Buză

Creștinii ortodocși de stil vechi care astăzi, 19 ianuarie, sărbătoresc Boboteaza, ziua când a fost botezat Iisus Hristos în apele Iordanului, au făcut cozi pentru a lua agheasmă de la cisternele cu apă livrate de S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Oamenii prezenți la eveniment au salutat inițiativa furnizorului de apă și susțin că prin asemenea acțiuni realizează că apa de la robinet corespunde tututor standartelor și poate fi consumată fără a fi filtrată.

Mai exact, autocisterna cu circa 10 tone de apă a fost depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind sfințită de către preoții Parohiei cu hramul „Tuturor Sfinților români” din bulevardul Decebal, 93, îndată după încheierea slujbei și împărțită enoriașilor.

De menționat, că S.A. „Apă-Canal Chișinău”, tradițional în fiecare an de Bobotează conform unui grafic stabilit, livrează gratuit zeci de tone de apă mai multor biserici din Capitală.

Reamintim că, în acest an furnizorul de apă livreaza pe parcursul a doua zile, bisericilor din municipiul Chișinău peste 100 mii de litri de apă, care este pregătită pentru sfințire.

„Pe parcursul a două zile, pe 18-19 ianuarie curent, furnizorul de apă va livra apa Parohiei „Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin, și Parohiei cu hramul „Tuturor Sfinților români” din bd. Decebal, 93, comunității religioase „Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor, 2, bisericii „Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 2, Parohiei „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu, 19, dar și Mănăstirii „Sf. Andrei din or. Durlești din str. N. Dimo, 100”, se mai arată în nota informativă.

Autocisternele cu apă sunt amplasate în curțile bisericilor, în așa fel încât după sfințire fiecare credincios să poată lua cantitatea necesară de apă sfințită.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală