Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Liderul transnistrean s-a plâns la Moscova că, „din cauza instabilității din Republica Moldova”, negocierile au stagnat

11 Apr. 2021, 13:29
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
11 Apr. 2021, 13:29 // Politica //  Valentina Buză

Se știe că Vadim Krasnoselski, așa-zisul lider transnistrean, a fost la Moscova într-o vizită, unde s-a întâlnit cu mai multe fețe oficiale. Informații despre ce a discutat acolo încă apar în presa locală. Potrivit unui reportaj pe Pervîi Prednestrovskii cu referire la declarațiile din Rusia, s-a înțeles că acesta s-a plâns pe instabilitatea politică din Republica Moldova, care ar încurca în reluarea negocierilor în formatul 5+2.

În reportaj se reiterează despre vaccinul Sputnik-V care ar urma să ajungă în țară în două loturi în luna aprilie și luna mai. Este vorba despre 62 de mii de doze, care în primă etapă vor fi pentru medicii care activează în zonă.

„A fost un subiect primordial de discutat pentru asigurarea cetățenilor transnistreni cu vaccin. Au fost probleme tehnice legate în special de Republica Moldova. Mai întâi am așteptat înregistrarea, după care prețul comercial. Acum parcă totul este decis”, a declarat Krasnoselski.

Însuși el se va vaccina cu Sputnik-V, „când va veni timpul”„În primul rând la noi vor fi vaccinați medicii care luptă pentru viața pacienților infectați. Totul la dorință”.

Nu este clar încă cum va fi transportat vaccinul.

De câteva ori a repetat pentru jurnaliștii ruși cuvântul „interesant” în contextul în care Transnistria ar vrea să exporte pe piața din Federația Rusă produsele autohtone, cum ar fi „produse ecologice interesante, băuturi alcoolice (Kvint, Buket Moldova), textile și instrumente din metal”.

S-a lăudat că în vreme de pandemie s-au descurcat desinestătător și s-a plâns că, „din cauza instabilității politice din Republica Moldova, negocierile în formatul 5+2 au stagnat”. În același timp, apar câteva imagini, precum că Vadim Krasnoselski s-a întâlnit cu diaspora la Moscova.

Este de menționat că ultima ședință a Comisiei Unificate de Control a avut loc prin martie. Pe agenda ședinței a figurat doar un subiect organizatoric legat de înlocuirea unor militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, ale căror deplasări de serviciu s-au încheiat.

În funcție a fost confirmat noul șef militar superior al Forțelor de Menținere a Păcii din partea Federației Ruse, colonel D. Sorokin. La fel, Comisia a confirmat în funcție câte un observator militar din partea Republicii Moldova și a Federației Ruse.

Totodată, vinerea trecută, după o pauză de un an și două luni, a avut loc o nouă reuniune a experților de pe ambele maluri ale Nistrului din domeniul fitosanitar și veterinar (ședința precedentă s-a convocat în data de 5 februarie 2020), care s-au întrunit în format de video-conferință, cu participarea reprezentanților participanților în formatul de negocieri 5+2.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 20:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Elena Putregai
15 Mai 2021, 20:45 // Uncategorized //  Elena Putregai

„Nu a fost uşoară această decizie. Mai devreme sau mai târziu trebuia să arăt şi eu un gest că noi contribuim la întinerirea echipei. Eu singur am venit în felul acesta, mie mi-a cedat locul domnul Popşoi pe lista Partidului Democrat Agrar cândva şi eu practic am repetat acest pas”. Explicația a fost oferită de președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov. Cu o declarație de presă a venit și liderul formațiunii, Pavel Filip.

„Am demonstrat că facem ALTFEL de politică, am făcut şi o ALTFEL de listă pentru alegeri. Sunt membri ai Guvernului pe care l-am condus şi care a înregistrat rezultate, dar și preşedinţi de raioane, echipele noastre din teritoriu, care au implementat reformele și proiectele elaborate de Guvernul nostru. Lista se bazează pe meritocrație și profesionalism. Dl Diacov s-a retras și a cedat locul său colegilor din teritoriu – o dovadă în plus că asta e o ALTFEL de listă și #altfeldepolitica”, a adăugat Pavel Filip.


Realitatea.md amintește că Dumitru Diacov, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai Republicii Moldova, nu va mai candida pentru un nou fotoliu în Parlament în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Acesta și-a început activitatea de parlamentar în 1994, ceea ce înseamnă că are aproape 25 de ani de experiență în politica Republicii Moldova.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso