Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.1016%
 • USD
  17.8787
  -0.0006%
 • RUB
  0.2455
  0.1629%
 • RON
  4.3209
  -0.0625%
 • UAH
  0.6665
  0.015%

Locuitorii din Ungheni vor rămâne fără apă potabilă? Anunțul și îndemnul autorităților locale

24 Iun. 2021, 17:35
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
24 Iun. 2021, 17:35 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Locuitorii din orașul Ungheni riscă să rămână fără apă potabilă la robinete, iar în acest sens, autoritățile locale îndeamnă oamenii să facă rezerve. Se întâmplă din cauza deversărilor de apă de la hidrocentrala Costești-Stânca, dar și a ploilor abundente care au cauzat turbidității extrem de mare a apei.

Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook de către responsabilii de la Primăria din Ungheni.

„ÎM „Apă-Canal” anunță: în legătură cu deversările de apă de la Costești-Stânca, a început să crească din nou turbiditatea apei râului Prut, ceea ce ar putea duce la necesitatea sistării furnizării apei potabile către consumatori. Stimați ungheneni, cu scuzele de rigoare, vă rugăm să vă faceți rezerve de apă, pentru a evita situațiile neplăcute”, se menționează în postare.

Anterior o situație similară s-a înregistrat la Ungheni, în data de 18 iunie, atunci când turbiditatea apei râului Prut a crescut de la 1 200 la 2 200 mg/l, ceea ce este de peste 10 ori mai mult decât norma admisibilă.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate