Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Lui Cavcaliuc „i-au crescut aripi”! Postarea prin care anunță că PACE va participa la locale, „inclusiv în or. Bălți”

26 Sept. 2021, 14:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
26 Sept. 2021, 14:42 // Politica //  Realitatea.md

După ce în urma alegerilor din UTA Găgăuzia, din 9 septembrie curent, PACE a obținut victorie pe o circumscripție, se pare că liderului acestuia, Gheorghe Cavcaliuc, i-au crescut aripi la figurat. Acesta a anunțat pe contul său de Facebook cu referire la un comunicat de presă al partidului că a avut loc ședința Consiliului Național Politic la care s-a decis să participe și la alegerile locale din noiembrie. „Inclusiv în orașul Bălți”, a subliniat Gheorghe Cavcaliuc.

Nu este clar cum anume Gheorghe Cavcaliuc a participat la ședința Consiliului Național Politic al partidului PACE, dar a declarat că, la propunerea sa, au fost numiți patru noi vicepreședinți. Totodată, au fost aleși șase noi membri ai Biroului Permanent și un șef al Departamentului Doing Business.

„PACE merge încrezător înainte cu noi conducători, politicieni destoinici pentru oameni. Mândru de colegii mei din Partidul Acasă Construim Europa”, a scris Gheorghe Cavcaliuc.

La aceeași ședință, s-a vorbit despre mandatul obținut de Valentin Gaidarji care va fi deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei. În această ordine de idei, în postare, mai scrie că au fost puse în discuție și luate decizii privind „participarea candidaților PACE în calitate de primari în mai multe localități din Republica Moldova, inclusiv în or. Bălți”.

„Au fost primite decizii și alte aspecte importante și strategice privind activitatea partidului PACE pe termen mediu și lung”, a conchis Gheorghe Cavcaliuc.

Alegerile locale în mai multe localități vor avea loc pe data de 21 noiembrie 2021.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:11
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 09:11 // În Lume //  Realitatea.md

Statele Unite ale Americii (SUA) iau în considerare adăugarea a patru ţări, printre care România și Bulgaria, în programul de renunţare la obligativitatea vizelor (visa waiver) care permite deplasarea fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile. Anunțul a fost făcut de secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, transmite Reuters.

“Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului. “Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat marţi că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA.

“De fiecare dată când sunt adăugate ţări, călătoriile pur şi simplu cresc”, a spus Dow.

În luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii “şi-au exprimat interesul continuu pentru menţinerea Acordului dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) şi pentru colaborarea cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile pentru Programul visa waiver”.

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Aceste cerinţe includ o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de călătorie securizate şi o colaborarea strânsă cu autorităţile americane care se ocupă cu aplicarea legii şi combaterea terorismului, potrivit unor precizări făcut luna trecută de Departamentul american pentru securitate internă.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău