Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Mâine va fi marcată Ziua Mondială Olimpică

22 Iun. 2021, 05:30
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
22 Iun. 2021, 05:30 // Sport //  Cristina Vlah

Anual, la data de 23 iunie întreaga lume sărbătoreşte Ziua Olimpică, care marchează naşterea Mișcării Olimpice Moderne.

În acest sens, la Chișinău va avea loc o prezentare oficială a echipamentului sportiv și a ținutelor oficiale, în care vor defila sportivii noștri la ceremoniile de deschidere și închidere ale Jocurilor Olimpice.

Evenimentul va avea loc pe data de 23 iunie 2021 în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” lângă havuzul din apropierea str. 31 August, la orele 17:40.

Jurnaliștii posturilor de televiziune vor paticipa în calitate de modele în cadrul prezentării ținutelor oficiale și a echipamentului sportiv al Echipei Olimpice a Republicii Moldova.

Ziua Olimpică devine un moment propice pentru a sensibiliza națiunea asupra Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021, pentru a promova imaginea Echipei Olimpice şi a determina întreaga societate să o susţină!

Este important de subliniat, că Ziua Olimpică este unul din puținele evenimente care se organizează concomitent în peste 200 de țări ale lumii.

CNOS adresează sincere mulțumiri sportivilor, antrenorilor, administratorilor de federații și cluburi, arbitrilor, partenerilor, medicilor sportivi pentru dedicație și profesionalism.

O coincidență frumoasă este faptul că pe data de 23 iunie vom marca și 30 de zile pănă la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 19:58
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 19:58 // Economie //  Cristina Vlah

Un nou acord negociat între Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional (FMI) ar presupune condiții ceva mai dure. Asta pentru că Moldova a înregistrat multe carențe la capitolul reforme. De această părere este economistul Viorel Gârbu, informează Realitatea.md.

„FMI de principiu va semna acord cu R. Moldova, atâta timp cât există disponibilitate din partea guvernului. Problemele vor fi parte a acestui acord. Deci, toate problemele care sunt critice din punctul de vedere al acestei organizații vor fi menționate în acord și monitorizate. Deci, nu e o problemă pentru FMI să semneze un acord cu R. Moldova, doar că clauzele, condiţionalităţile vor fi mai aspre sau mai puțin aspre, în funcție de modul în care FMI va percepe situația din R. Moldova”, a declarat Viorel Gârbu pentru Radio Europa Liberă.

Sursa face referință și la consilierul prezidențial pentru economie, Veaceslav Negruța, care afirmă că dialogul cu FMI urmează să fie reluat săptămânile viitoare, după învestirea unui nou Guvern.

„În anul bugetar 2021, e nevoie de acord cu FMI din două considerente: e nevoie și de acest semnal de undă verde pentru cei care sunt în așteptarea de politici coerente economice, financiare și sociale, dar e nevoie și de componenta financiară, pentru finanțarea deficitului bugetar al anului 2021. La fel, nu exclud că, în contextul deciziilor recente ale conducerii FMI, să existe acces și la finanțările speciale, prin Drepturi Speciale de Tragere (DST), ce ar însemna în cazul R. Moldova în jur de 400 de milioane”, a menționat Veaceslav Negruța.

Aceste păreri vin în contextul în care zilele trecute a fost publicat un raport al FMI cu privire la situația din țara noastră. În raport se specifica faptul că deși au fost mici progrese pe domeniul supravegherii bancare, economia Moldovei a fost grav afectată de problemele statului de drept, ale combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, precum și urmare a corupției.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid