Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Majorarea prețului la carburanți nu mai contenește! Cifrele afișate astăzi de către bezinării

28 Apr. 2021, 11:37
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
28 Apr. 2021, 11:37 // Economie //  Realitatea.md

Prețurile la carburanți sunt în creștere continuă, în special benzina. Astfel, unii petroliștii au afișat astăzi la panou prețuri mai mari la carburanți – 20 de lei pentru benzina cu cifră octanică A95. De menționat că prima majorare la pompă a fost înregistrată la sfârșitul anului 2021, ulterior, prețul pentru toate tipurile de carburanți au crescut constant.

Astăzi, în țară avem următoarele prețuri la carburanți:

BEMOL

PETROM

LUKOIL

TIREX PETROL

Amintim că, de la începutul acestui an, prețurile la carburanți au crescut în Moldova de cel puțin cinci ori. ANRE și Consiliul Concurenței au fost audiate în Parlament, iar în rezultat deputații au dat vot de neîncredere pentru conducerea ANRE și le-a solicitat demisia, însă așa și nu au demisionat nimeni. Instituțiile startului abilitate să monitorizeze procesul de stabilire a prețului la carburanți vorbesc de o înțelegere de cartel, însă așa și nu se întreprind măsuri pentru a fi pedepsiți cei care s-ar face vinovați.

Ulterior, deputații au votat un proiect de lege prin care s-a revenit la vechea metodă prin care ANRE urmează odată la două săptămâni să stabilească prețul plafon la carburanți, însă această modalitate nu a fost implementată în practică la aproape jumătate de lună de la votarea legii în lectură finală.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală