Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Mariana Durleșteanu: Există trenduri de sezon Asta s-a produs, noaptea trecută, în Republica Moldova

12 Iul. 2021, 13:34
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
12 Iul. 2021, 13:34 // Politica //  Petru Cosoi

Pe scena politică, ca și pe scena Haute couture, există trenduri de sezon. Asta s-a produs, noaptea trecută, în Republica Moldova. Felicit învingătorii incontestabili ai acestei competiții, amintindu-le, totodată, că puterea poate fi cucerită ușor, pe val de emoții și decepții, dar mai dificil este să o menții. Mesajul aparține Marianei Durleșteanu, candidată la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 pe listele Partidului Legii și Dreptății.

Totodată, Durleșteanu afirmă că acest scrutin a fost o lecție dură atât pentru ea, cât și pentru Partidul Legii și Dreptății, iar rezultatul nu reprezintă o capitulare.

Cine însușește prima lecție, are motiv să ia notă maximală la următoarea. Mulțumim din suflet tuturor celor care au decis să ne ofere vot de încredere, în pofida unui flux de propagandă bipolară despre votul inutil. Am devenit cu țoții martorii unui model de PR politic internațional. Sper, politologii vor cerceta acest fenomen, care a găsit sol fertil în țara noastră. Vom urmări și analiza constructiv și critic acțiunile noii guvernări, vom interveni de fiecare dată când vom sezisa erori, devieri și trădări, a declarat Durlșeteanu.

Realitatea.md amintește că în cadrul scrutinului parlamentar anticipat, Partidul Legii și Dreptății a obținut 0.10% sau 1447 de voturi.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 10:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 10:02 // Societate //  Valentina Buză

Asistența medicală de urgență este tot mai solicitată, mai ales în perioada estivală. Astfel, în perioada 26 iulie – 1 august 2021, intervenția ambulanței a fost solicitată de 14549 oameni. Mai mult, după acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat asistat 5974 pacienți, dintre care 4496 maturi și 1481 copii în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

„La sfârșitul lunii iulie am s-a remarcat o creștere semnificativă a solicitărilor cauzate de urgențele respiratorii – 2523 solicitări, urmate de urgențele cardiovasculare – 2111 solicitări, urgențele neurologice – 1960 solicitări și 1518 solicitări pe motivul urgențelor traumatologice”, se arată în comunicatul CNAMUP.

Totodată, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate în cazul a 68 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 87 persoane. Ulterior, 69 victime în dependență de starea lor au fost transportate la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești.

În perioada de referință au fost înregistrate 197 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 69 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 23 persoane, care s-au intoxicat cu medicamente și la 14 persoane care au avut intoxicație alcoolică.

În ultima săptămână a lunii iulie au fost înregistrate 127 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care șapte insolații și două sincope.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate