Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Trist, supărat și cu acuzații. Țîcu, despre rezultatul scrutinului: Vă veți trezi când bula galbenă se va sparge

12 Iul. 2021, 12:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
12 Iul. 2021, 12:07 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu pare să fie indispus pentru faptul că moldovenii nu au votat partidul său ci au avut alte preferințe și afirmă că „aceste alegeri nu au fost despre democrație, exercițiu de vot, pluralism de opinii, ci despre manipulare, votul util și interese”. Declarațiile au fost făcute astăzi de către liderul Pun în cadrul unei intervenții live pe Facebook.

„Mulțumim celor aproape 7 mii de votanți care au rămas fideli și ne-au dat votul. Aceste alegeri nu au fost despre democrație, exercițiu de vot, pluralism de opinii, ci despre manipulare, votul util și interese. Atunci când moldovenii vor înțelege cum au fost manipulați în aceste alegeri probabil se vor trezi și-și vor da palme sau își vor da palme pentru a se trezi”, a declarat Țîcu.

Octavian Țîcu afirmă că nu a fost ușor să construiască un mesaj unionist cu rezultat politic, pentru că până la ei, cei din PUN s-au străduit alții să-l compromită.

„Astăzi când am ieșit din casă am făzut un afiș electoral cum Ilan Șor stă cu mâina în sus ca Lenin și când trimiți în Parlament un partid care a furat cât au putut împreună cu alții, inclusiv cu cei din noul Parlament o să înțelegeți că aceste alegeri nu au fost despre democrație și pluralism. Nu înțeleg cum poți da votul unui fost șef polițist al lui Plahotniuc sau unui partid, care a reprezentat acest regim”, a spus Țîcu.

Totodată, liderul PUN afirmă că a învățat multe din acest scrutin electoral și anume ce înseamnă ipocrizia, minciuna și să nu creadă oamenii, care zâmbesc în față.

„Noi vom continua ceea ce am început, pentru că suntem doar la un an de experiență. Campania ce înseamnă unirea cu România și ce înseamnă România pentru Republica Moldova va continua și vom merge prin localități, chiar dacă nu este campanie electorală. Vom continua caravana cărții, vom continua săptămâna memorie, lecțiile de istorie – imagine a partidului. Vom continua asta să facem până bula galbenă se va sparge și voi cu toții vă veți trezi la o realitate prin care veți dori să facem unirea”, a fost mesajul lui Țîcu.

Precizăm că, PUN a acumulat la acest scrutin parlamentar 0,45%, iar AUR – 0,49%, fiind unicele două partide unioniste care s-au balotat la aceste alegeri, PUN refuzând să se unească într-un bloc cu cei din AUR.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:44
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:44 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu s-a calificat în semifinalele categoriei de greutate 60 kg de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Asta după victoriile clare în fața vicecampionului european, turcul Kerem Kamal, scor 8-0 și Zholaman Sharshenbekov din Kîrghizstan, scor 9-0.

Potrivit informațiilor, în penultimul act, Victor îl va întâlni pe cubanezul Luis Alberto Orta Sanchez. Meciul va avea loc astăzi de la ora 12:15.

În urma primelor meciuri din cadrul competițiilor la luptele greco-romane, președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic, a susținut o conferință de presă. La întrebarea ce luptător i-a plăcut până acum, Lalovic a răspuns: „M-a impresionat luptătorul moldovean Victor Ciobanu. A avut niște procedee tehnice pe care nu le-am văzut până acum la alți luptători”, a declarat președintele UWW, potrivit olympic.md.

După o pauză de 25 de ani, Moldova ar putea avea din nou medalie la Jocurile Olimpice în proba de lupte greco-romane. La Atlanta, pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Serghei Mureico.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate