Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Ruslan Codreanu: Astăzi începe o nouă eră pentru Republica Moldova

12 Iul. 2021, 11:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Mădălina Sorokovsky
12 Iul. 2021, 11:32 // Politica //  Mădălina Sorokovsky

Fostul primar interimar al Capitalei și președintele Partidului Puterea Oamenilor, Ruslan Codreanu, a ținut să mulțumească cetățenilor care au votat ieri la alegerile parlamentare anticipate. Totodată, acesta a urat succes și a felicitat membrii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care, după procesarea a 99,86% din numărul total de procese verbale, au obținut victorie în 26 de raioane.

„Partidul Puterea Oamenilor își menține aceeași poziție. Noi nu ne-am creat pentru aceste alegeri. Noi suntem cai de cursă lungă, iar aceste alegeri au fost doar un început. De noi abia începeți să auziți!”, a menționat liderul partidului. 

În acest context, Ruslan Codreanu a subliniat că nu crede că democrația și bunăstarea se pot construi printr-un singur partid. 

„Credem în Oameni și vrem să muncim pentru ei. Nu credem că democrația și bunăstarea se pot construi doar printr-un singur partid. Avem nevoie de pluralism politic, or asta e una din principiile democrației. Nu ne-am creat să dezbinăm, iar campania electorală pe care am promovat-o, a demonstrat asta de nenumărate ori. Noi nu am jucat murdar, nu am acuzat, nu am jignit pe nimeni. Noi ne-am făcut treaba, onest”, a spus Codreanu.

De asemenea, prin intermediul postării publicate pe o rețea de socializare, președintele Partidului Puterea Oamenilor, a declarat că începe o nouă eră pentru Republica Moldova.

„Trăim vremuri grele. Problemele reale ale cetățenilor noștri trebuie rezolvate. Pandemia nu a încetat, iar specialiștii ne spun că urmează un al 4-lea val. Alegerile au trecut cu brio, dar adevăratele lupte încep abia acum. Lupta cu corupția, lupta cu pandemia, lupta cu sistemul judiciar etc. În acest context, vrem să urăm mult succes Partidului Acțiune și Solidaritate. Să reușească să facă tot ce și-au propus și au promis Oamenilor și fie ca în următorii 4 ani, Moldova să se bucure de vremuri bune!”, conchide Ruslan Codreanu.

Realitatea.md amintește că, PAS a câştigat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare. A înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS).

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 15:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 15:50 // Societate //  Petru Beregoi

Deși s-a vorbit mult în presă despre fosta Direcție Operațiuni Speciale (DOS) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau cum mai era numită Direcția 5, care s-a ocupat în mare parte cu  filarea și urmărirea activă a oponenților politici, societății civile și chiar a jurnaliștilor, astăzi în presă au apărut frânturi din chat-ul secret al acestei Direcții 5, unde raportau totul ce se petrecea cu persoanele filate.

Deschide.md a publicat o serie de frânturi din chat-ul secret al DOS, după reținerea de astăzi a fostului șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Printre numele și persoanele filate despre care se raporta în chat se regăsesc deputații ai PAS,  ex-parlamentari ai Platformei DA, jurnaliști (Natalia Morari), actualul consilier municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, membrul Platformei DA, Gheorghe Petic etc.

În convorbire apare fostul șef al DOS, actual șef al IP Bălți, care este reținut în acest dosar, căruia polițiștii din cadrul Direcției 5 îi raportau direct lui, iar el la rândul său le dădea indicații.

Întregul articol îl găsiți aici.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate