Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

Primul mesaj de la Platforma DA pentru PAS după victoria obținută: Ați muncit mult, ați primit mult

12 Iul. 2021, 11:12
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
12 Iul. 2021, 11:12 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul Platformei DA de Legislatura a X, Igor Munteanu, a adresat un mesaj de felicitare foștilor parteneri de alianță, Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pentru victoria obținută. De asemenea, acesta a felicitat-o și pe șefa statului Maia Sandu pentru obținerea majorității parlamentare care o va susține în activitatea ei.

Igor Munteanu și-a început mesajul cu un citat de-al fostului președinte american, Abraham Lincoln, când a fost întrebat ce simte, după ce a pierdut alegerile.

„12 iulie: în loc de „concession speech”. Unul dintre cei mai iubiți președinți americani, Abraham Lincoln, a fost întrebat odată cum se simte după pierderea alegerilor. Acesta a răspuns scurt, în stilul lui înțelept și pilduitor. El a spus, „eu mă simt ca un copil, care și-a zdrelit piciorul în întuneric, dar sunt prea bătrân să plâng și mă doare prea tare ca să râd”. Este exact felul în care am simțit și eu ziua de ieri. Dar pentru că marile probleme și provocări încep imediat după ziua alegerilor, vreau să-i felicit pe colegii noștri de la PAS cu scorul luat în acest scrutin. Și s-o felicit și pe doamna Maia Sandu cu majoritatea politică pe care și-a dorit-o. Ați muncit mult, ați primit mult. De acum înainte veți avea de gestionat această uriașă responsabilitate în ciuda tuturor tentațiilor, în beneficiul tuturor cetățenilor. Vă doresc în nume personal să nu vă zdreliți picioarele în întuneric”, este mesajul lui Munteanu.

Precizăm că, potrivit datelor preliminare ale CEC, după procesarea a 99,95%, PAS a obținut la alegerile de ieri 52,74%, adică 63 de mandate de deputat în viitorul Parlament, iar Platforma DA 2,33%, fapt ce a acumulat insuficiente voturi pentru a accede în Legislativ.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate