Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Membrii PAS, în tandem pe Facebook: PCRM și PSRM vor veni la secțiile de vot în tricouri galbene cu însemnele PAS

10 Iul. 2021, 18:34
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
10 Iul. 2021, 18:34 // Politica //  Realitatea.md

Deputații, membrii și susținătorii PAS au distribuit astăzi masiv pe Facebook un mesaj în care susțin că pentru mâine, 11 iulie, ziua alegerilor parlamentare anticipate, se pregătesc provocări și acțiuni care ar depăși cadrul legal.

Dragi cetățeni, suntem în zilele tăcerii și echipa noastră va proceda în strictă conformitate cu cadrul legal. Din păcate, avem informații că se pregătesc provocări și acțiuni de denigrare a PAS. Am fost anunțați că socialiștii și comuniștii vor organiza în ziua alegerilor grupuri de persoane care să vină la secțiile de vot în tricouri galbene cu însemnele PAS.

Astfel, PAS îndeamnă cetățenii, martori la astfel de acțiuni, să filmeze și să expedieze formațiunii orice acțiuni de acest gen.

Vă îndemnăm să fiți atenți la provocări, să nu intrați în conflicte, să raportați la poliție cazurile suspecte. Și să faceți cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem mâine – să ieșim la vot, se arată în mesajul celor de la PAS.

Realitatea.md amintește că atât Poliția, cât și SIS au raportat că pentru există informații plauzibile potrivit căror duminica, 11 iulie, se pregătesc mai multe acțiuni cu caracter ilegal.

SIS: Sesizăm grupuri atât din dreapta cât și din stânga Nistrului ce pregătesc activități care depășesc cadrul legal

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 17:56
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
30 Iul. 2021, 17:56 // Actualitate //  Realitatea.md
Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.
Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate