Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Ministrul interimar al Justiției se întreabă de ce doar Domnica Manole a primit pază de stat. Aspiră și el?!

20 Apr. 2021, 15:19
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Petru Beregoi
20 Apr. 2021, 15:19 // Uncategorized //  Petru Beregoi

Fadei Nagacevschi, ministrul interimar al Justiției se întreabă de ce doar Domnica Manole, președinta Curții Constituționale aprimit protecție din partea statului, dacă hotărârea privind posibilitatea dizolvării Parlamentului a fost adoptată de trei magistrați constituționali din cei cinci, doi având opinii separate.

„Nu contest dreptul la pază de corp, dar argumentele comunicate public sunt neclare. Pentru aviz s-au pronunțat 3 judecători. De ce se acordă pază doar președintelui CCM? A fost înregistrat cazul privind alerta cu bombă la poliție. Dacă da, când? Dacă nu, de ce? Când a fost înaintat demersul de acordare a pazei de corp și când a fost oferită paza de corp? Care declarații ale politicienilor au constituit sau au fost tratate ca nepotrivite? Cine a decis să cenzureze declarațiile politicienilor și să le califice ca potrivite sau nepotrivite? Care amenințări prin intermediul rețelelor de socializare au fost tratate ca pericol?”, se întreabă Nagacevschi.

Ministrul interimar al Justiției se pare că vrea și el să beneficieze de pază și protecție de stat, după ce a fost implicat într-un incident când ieșea din sediul Curții Constituționale, iar câțiva protestatari era cât pe ce să-l bată.

„Spre exemplu Ministrul Justiției, după ce a participat la diverse emisiuni sau la ședințele CCM la fel a fost atacat la greu prin intermediul rețelelor și nu doar. Care sunt criteriile de evaluare a amenințărilor ca fiind serioase?” se mai întreabă ministrul interimar.

Amintim că, Domnica Manole a fost asigurată cu pază și protecție de stat, după ce ar fi fost amenințată că a dat aviz pozitiv la sesizarea președintei țării Maia Sandu, prin care are posibilitatea de a dizolva Parlamentul actual.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 15:24
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Oct. 2021, 15:24 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Se pare că Roman Cojuhari, consilier PAS și director al „Poștei Moldovei”, se înțelege mult mai bine cu mama edilului Capitalei, Eugenia Ceban, decât cu primarul Ion Ceban.

În cadrul ședinței a Consiliului municipal Chișinău de astăzi, transmisă în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV, cei doi consilieri au fost „prinși” în timp ce stăteau la sfat, departe de urechile altor aleși locali.

Nu este clar despre ce au discutat cei doi, însă din imagini putem observa că Cojuhari nu a fost deloc agitat în discuția cu Eugenia Ceban, comparativ cu „lupta” pe care o are cu Ion Ceban.

 

Amintim că, astăzi, la ședința Consiliului municipal Chișinău subiectul gazelor a fost motiv de dispută între edilul Capitalei, Ion Ceban și  consilerul PAS, care este și director al „Poștei Moldovei”, Roman Cojuhari.

VIDEO BOX la ședința CMC. Gazul i-a înfierbântat! Consilier socialist către unul de la PAS: Închide-ți gura

Cei doi și-au împărțit acuzații, după ce Ion Ceban a reiterat că este indignat de faptul că guvernarea PAS ascunde aspecte importante în legătură cu achizițiile de gaz din surse alternative și că nu-și asumă lucruri importante, precum ar fi deconectarea instituțiilor statului de la agentul termic.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău