Curs valutar
 • EUR
  20.7697
  0.0014%
 • USD
  17.6283
  -0.135%
 • RUB
  0.2427
  -0.3296%
 • RON
  4.1967
  -0.0048%
 • UAH
  0.6610
  -0.0151%

Minut de reculegere pentru deputata Ludmila Guzun la început de ședință de Parlament

16 Apr. 2021, 10:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
16 Apr. 2021, 10:16 // Politica //  Valentina Buză

Deputații au ținut astăzi un minut de reculegere, la începutul ședinței Parlamentului, în memoria deputatei Partidului Democrat din Moldova (PDM), Ludmila Guzun, care a fost răpusă noaptea trecută de coronavirus.

Ludmila Guzun, absolvind în anul 1983 Universitatea de Stat din Moldova, a revenit la baștină și a urmat o activitate de succes la Fabrica de conserve din orașul Ungheni în calitate de economist, funcție pe care a deținut-o până în 1995. A dedicat mai mulți ani cauzei apărării drepturilor angajaților din raionul Ungheni, în calitate de președintă a Uniunii Teritoriale a Sindicatelor „Agroindsind”.

„Inteligența și înțelepciunea nativă, experiența managerială, compătimirea și bunăvoința față de cei din jur au determinat evoluția ulterioară a carierei sale profesionale, în administrația publică locală”, se precizează într-un necrolog emis de Parlament.

În 2011 Ludmila Guzun a devenit primar al orașului Ungheni, iar în 2015 a fost aleasă președintă a raionului Ungheni. În februarie 2019 Ludmila Guzun a devenit deputată în Parlamentul Republicii Moldova, aleasă pe circumscripția uninominală nr.16 Ungheni.

În calitate de deputată, vicepreședintă a Comisiei economie, buget și finanțe, a înaintat și promovat importante inițiative legislative, care s-au bazat pe cunoașterea îndeaproape a nevoilor și așteptărilor cetățenilor, precum și pe abordarea profesionistă a soluțiilor.

Ludmila Guzun urma să împlinească în iunie 60 de ani.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 22:56
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
20 Sept. 2021, 22:56 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, consideră că intenția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a cere Curții Constituționale să-l lipsească de calitatea de membru al Consiliului Suprem de Securitate, nu este decât o metodă de a evita întrebările incomode parvenite din partea conducerii țării, informează Realitatea.md.

„Adresarea procurorului general la Curtea Constituțională nu este decât nedorința lui de a se prezenta la CSS și de a răspunde la întrebări incomode. Așa cum a fost și cazul ședinței din 10 august, când dlui nu a fost prezent fizic”, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Amintim, că săptămâna trecută Alezandr Stoianoglo i-a cerut Curții Constituționale să-l lipsească de capacitatea sa de membru al Consiliului Suprem de Securitate, motivând că la ultima ședință din 10 august Procuratura ar fi fost supusă unor ingerințe din partea șefei statului în activitatea sa de anchetare penală. Însă, judecătorii de la Curtea Constituțională au respins cererea procurorului general, menționând că funcția de membru al CSS este inclusă din 2016 pentru procurorul general, iar în privința ingerinței în activitatea procurorilor, Curtea nu este competentă să ia decizii.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române