Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

„Moldova: A place to find yourself”- o nouă campanie de promovare pe harta turistică globală

26 Mart. 2021, 10:38
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
26 Mart. 2021, 10:38 // Life //  Valentina Buză

„Moldova: A place to find yourself” – este sloganul campaniei de promovare de țară, dedicată redefinirii poziționării Republicii Moldova pe harta turistică globală, lansată de Agenția de Investiții a Republicii Moldova. Cu această ocazie, zilele trecute a fost lansat un videoclip sugestiv cu participarea artiștilor autohtoni Dara, Pasha Parfenii și trupa Cosmos în Buzunar. Materialul video urmează a fi promovat în următoarele două luni în mediul online din Ucraina, România și Germania.

„Anul 2021 deja își conturează foarte clar strategia în domeniu, țările reintră în competiție pentru titlul de destinații turistice post-pandemice (urmărim clar exemplele Turciei, Egiptului) și dorim ca Republica Moldova să țină pasul tendințelor globale, cucerindu-și începând de azi  relevanța de destinație turistică printr-o nouă imagine și promisiune”, a declarat Rodica Verbeniuc, directoare generală, Agenția de Investiții.

Conform planului de promovare al Agenției de Investiții, anul 2020 s-a derulat sub semnul relansării turismului intern, articulată prin campania națională #NeamPornit #Protejați, iar pentru 2021 Agenția lansează o campanie de promovare externă, debutând cu spotul invitație care către turiștii străini să viziteze Republica Moldova „when it’s all over”, (n.r. când totul se va termina), așa cum ne îndeamnă și versurile cover-ului realizat de artiștii noștri la piesa „Wake me up” de Avicii.

Potrivit Agenției de Investiții, campania „Moldova: A place to find yourself”, va veni să ilustreze potențialului neexplorat pe care îl deținem, exprimat prin simbioza dintre natură și muzică, gastronomie și vin, aventură și alte experiențe autentice, prin care oricine se poate regăsi sau reinventa.

Ideea de a filma un videoclip s-a născut dintr-o inițiativă civică, prin care 4 artiști autohtoni au dorit să-și unească talentele ca să promoveze Republica Moldova drept destinație turistică printr-o interpretare personalizată.

Agenția de Investiții a îmbrățișat ideea artiștilor, oferind asistență tehnică prin corelarea produsului video la conținutul ofertei turistice autohtone și a susținut financiar producția. Clipul video a fost realizat la nordul țării de o echipă artistică formată din nouă membri și a inclus trei zile de filmări.

La finalul evenimentului, inițiatorii campaniei au venit și cu un îndemn către doritorii de a se implica în adaptarea sloganului „Moldova: A place to find yourself”. Astfel, oricine poate veni cu sugestii de traducere a sloganului în limbile română și rusă. Ideile pot fi transmise până pe 1 aprilie.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 11:25
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
03 Dec. 2021, 11:25 // Politica //  Maria Timofti

Premiera Natalia Gavrilita s-a expus vizavi de decizia Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală. În cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct de către RLIVE, Natalia Gavrilița a respins suspiciunile apărute în presă, privind aplicarea presiunilor din partea guvernării asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale. Gavrilița a menționat că CEC-ul este un organ independent care ia decizii în baza intimei convingeri.

„Guvernul urmărește cu atenție acest caz și situația legată de alegerile din Bălți. Decizia aparține instanțelor de judecată. Evident că noi nu putem influența nici deciziile CEC, nici deciziile instanței de judecată, dar sper că oricare ar fi decizia luată să fie bine argumentată, bine fundamentată și să urmeze strict buchia legii, pentru că înțeleg că cetățenii din Bălți vor avea foarte multe întrebări legate de această decizie”, a spus Natalia Gavrilița.

După decizia de miercuri, 1 decembrie, a Comisiei Electorale Centrale de o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală, mai mulți politicieni au venit cu un val de critici asupra partidului de guvernământ.

Astăzi, 3 decembrie, Judecătoria Bălți examinează astăzi solicitarea Comisiei Electorale Centrale în cazul Marinei Tauber. Dacă instanța va decide excluderea lui Tauber din cursă, bătălia în turul doi de scrutin, organizat la 5 decembrie, se va da între candidatul independent, Nicolai Grigorișin și reprezentantul PAS, Boris Marcoci.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală