Curs valutar
 • EUR
  21.3017
  0.5075%
 • USD
  18.0638
  0.3299%
 • RUB
  0.2447
  1.0217%
 • RON
  4.3265
  0.5455%
 • UAH
  0.6646
  0.5567%

„Moldova: A place to find yourself”- o nouă campanie de promovare pe harta turistică globală

26 Mart. 2021, 10:38
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
26 Mart. 2021, 10:38 // Life //  Valentina Buză

„Moldova: A place to find yourself” – este sloganul campaniei de promovare de țară, dedicată redefinirii poziționării Republicii Moldova pe harta turistică globală, lansată de Agenția de Investiții a Republicii Moldova. Cu această ocazie, zilele trecute a fost lansat un videoclip sugestiv cu participarea artiștilor autohtoni Dara, Pasha Parfenii și trupa Cosmos în Buzunar. Materialul video urmează a fi promovat în următoarele două luni în mediul online din Ucraina, România și Germania.

„Anul 2021 deja își conturează foarte clar strategia în domeniu, țările reintră în competiție pentru titlul de destinații turistice post-pandemice (urmărim clar exemplele Turciei, Egiptului) și dorim ca Republica Moldova să țină pasul tendințelor globale, cucerindu-și începând de azi  relevanța de destinație turistică printr-o nouă imagine și promisiune”, a declarat Rodica Verbeniuc, directoare generală, Agenția de Investiții.

Conform planului de promovare al Agenției de Investiții, anul 2020 s-a derulat sub semnul relansării turismului intern, articulată prin campania națională #NeamPornit #Protejați, iar pentru 2021 Agenția lansează o campanie de promovare externă, debutând cu spotul invitație care către turiștii străini să viziteze Republica Moldova „when it’s all over”, (n.r. când totul se va termina), așa cum ne îndeamnă și versurile cover-ului realizat de artiștii noștri la piesa „Wake me up” de Avicii.

Potrivit Agenției de Investiții, campania „Moldova: A place to find yourself”, va veni să ilustreze potențialului neexplorat pe care îl deținem, exprimat prin simbioza dintre natură și muzică, gastronomie și vin, aventură și alte experiențe autentice, prin care oricine se poate regăsi sau reinventa.

Ideea de a filma un videoclip s-a născut dintr-o inițiativă civică, prin care 4 artiști autohtoni au dorit să-și unească talentele ca să promoveze Republica Moldova drept destinație turistică printr-o interpretare personalizată.

Agenția de Investiții a îmbrățișat ideea artiștilor, oferind asistență tehnică prin corelarea produsului video la conținutul ofertei turistice autohtone și a susținut financiar producția. Clipul video a fost realizat la nordul țării de o echipă artistică formată din nouă membri și a inclus trei zile de filmări.

La finalul evenimentului, inițiatorii campaniei au venit și cu un îndemn către doritorii de a se implica în adaptarea sloganului „Moldova: A place to find yourself”. Astfel, oricine poate veni cu sugestii de traducere a sloganului în limbile română și rusă. Ideile pot fi transmise până pe 1 aprilie.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 20:28
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
23 Iul. 2021, 20:28 // Life //  Valentina Buză

Australia a evitat vineri ca UNESCO să înscrie Marea Barieră de Corali pe lista Patrimoniului mondial aflat în pericol, în ciuda îngrijorării oamenilor de știință privind degradarea acestui ecosistem unic.

Comitetul patrimoniului mondial a decis să amâne o decizie în acest sens în urma unui lobby intens al Australiei, care s-a opus măsurii.

Agenţia ONU a publicat în luna iunie recomandările experţilor şi organismelor consultative care sugerează că acest ecosistem unic, înscris în Patrimoniul mondial în 1981, să fie inclus pe lista siturilor aflate „în pericol” din cauza deteriorării cauzate de reapariţia episoadelor de albire a coralilor, ca efect al schimbărilor climatice.

Comitetul patrimoniului mondial este reunit în aceste zile online şi este prezidat din Fuzhou (China) de Tian Xuejun, vicepremierul chinez al Educaţiei şi preşedinte al Comisiei naţionale chineze pentru UNESCO.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid