Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

NASA susține astăzi prima dezbatere publică pe tema existenței OZN-urilor

31 Mai 2023, 17:29
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Elena Putregai
31 Mai 2023, 17:29 // Cosmos //  Elena Putregai

Începând cu ora 17:30, ora României, o echipă formată din 16 specialiști din varii domenii, de la fizicieni și până la astrobiologi, va susține prima dezbatere publică din istoria NASA cu privire la posibila existență a OZN-urilor, implicit a existenței unor civilizații extraterestre.

Conferința, care va putea fi urmărită live aici, precede anunțul oficial pe care NASA îl va face peste câteva săptămâni, atunci când rapoartele specialiștilor vor fi finalizate. Echipa amintită a fost formată anul trecut, în paralel cu o nouă divizie a Pentagonului care, de asemenea, a studiat și încă studiază mii de astfel de cazuri, semnalate atât de către armată, cât și de serviciile secrete.

Trebuie menționat că NASA a preferat să schimbe denumirea de OZN (eng. UFO) cu FAN (eng. UAP), care s-ar traduce, mai degrabă, prin fenomene anormale neidentificate. În fapt, într-o declarație oficială care precede conferința de azi, NASA a descris astfel de UAP ca fenomene care nu pot fi identificate ca aparate de zbor sau fenomene naturale care să poată primi o explicație științifică.

Între noi fie vorba, nu ar trebui să vă așteptați la cine știe ce revelație. Încă de la înființarea echipei, în luna iunie a anului trecut, NASA anunța că „nu există dovezi certe care să indice o origine extraterestră” a unor astfel de fenomene.

Pentagonul deja a făcut un anunț similar în luna aprilie. Chiar și astfel, opinia NASA, văzută de mulți ca fiind mai puțină opacă decât cea a Pentagonului, este de urmărit.

Realitatea Live

28 Sept. 2023, 21:51
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
28 Sept. 2023, 21:51 // În Lume //  Ursu Ana

Un jucător la loterie a câştigat al doilea premiu ca importanţă din istoria loteriilor din Statelor Unite, în valoare de 1,6 miliarde de dolari. El s-a prezentat pentru a-și revendica marele premiu, însă identitatea sa va rămâne secretă pentru încă 90 de zile, a anunţat miercuri Florida Lottery, scrie Digi24.

Reprezentanţii Mega Millions au spus că jackpotul de 1,6 miliarde de dolari este cel mai mare câştig din istoria acestei licitaţii, depăşind precedentul său record de 1,537 miliarde de dolari, care a fost stabilit în statul Carolina de Sud în 2018.

Recordul absolut obţinut la o loterie americană îi aparţine companiei rivale Powerball, cu un jackpot de 2,04 miliarde de dolari câştigat cu un bilet vândut în California în noiembrie 2022, potrivit site-ului organizatorilor.

Câți bani primește câștigătorul Câştigătorul din Florida al jackpotului pus în joc de Mega Millions va putea să aleagă între a primi întreaga sumă – ce îi va fi achitată în plăţi anuale întinse pe durata a 30 de ani – sau să accepte suma de 794,2 milioane de dolari, care îi va fi plătită pe loc, în numerar.

Câştigurile la loterie sunt impozitate. Conform legilor din Florida, câştigătorii la loterie care obţin premii de peste 250.000 de dolari nu trebuie să îşi dezvăluie identitatea în mod public decât după 90 de zile după ce şi-au revendicat premiul. Cumpărând cu 2 dolari un bilet de loterie, şansele de a câştiga marele premiu (jackpot) al unei loterii americane sunt de aproximativ 1 la 300 de milioane.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală