Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Natalia Gavrilița refuză susținerea BECS și Șor: Votul lor ne va submina credibilitatea

03 Aug. 2021, 20:53
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 20:53 // Politica //  Cristina Vlah

Candidata la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, spune că refuză să poarte consultări cu fracțiunile parlamentare BECS și Șor din motiv că susținerea din partea lor le-ar putea submina credibilitatea în fața cetățenilor, informează Realitatea.md.

„Cu partidul Șor nu avem ce discuta. Ei poartă numele unei persoane care e implicată în furtul miliardului și noi nu avem ce discuta cu ei. Iar cu cei din BECS nu are rost această consultare, pentru că ei au spus deja că nu vor vota.

PAS are o majoritate confortabilă în Parlament și poate vota pentru învestirea Guvernului. Orice vot din partea Partidului Șor are drept scop subminarea încrederii cetățenilor în viitorul Guvern”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul Moldova1.

Menționăm, că astăzi candidata și-a prezentat echipa, iar vineri urmează să se desfășoare ședința Legislativului unde va fi supus votului echipa propusă și programul lor de guvernare.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române