Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

„Nu vom aștepta până se vor scărpina un minister sau altul într-un loc”. Ceban despre asfaltarea gropilor

31 Mai 2021, 12:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
31 Mai 2021, 12:03 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea nu vrea să mai aștepte și dă start lucrărilor de asfaltare a gropilor de pe străzile din Capitală chiar din această săptămână. Anunțul a fost făcut astăzi de edilul Capitalei, Ion Ceban.

Ceban spune că lucrările vor fi demarate în pofida faptului că agentul economic nu a primit certificarea necesară de la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

„Avem o declarație pe cont propriu a agentului economic, vom identifica soluțiile, nu putem aștepta până se vor scărpina un minister sau un alt minister într-un loc sau alt loc, situația arată dezastruos. Riscurile sunt cu caracter juridic, dar încercăm să identificăm cea mai optică soluție”, a spus Ceban.

Edilul a ținut să-și ceară scuze, preliminar, de la cetăţeni pentru ambuteiajele care vor fi în oraş, însă fără ele este imposibil de a se munci.

Totodată, Ceban a declarat că pentru reparația celor 35 de curți de bloc s-au făcut licitaţii, iar în următoarele zile vor fi posibile devieri de la programul de plombare a gropilor din Capitală din cauza timpului ploios.

Realitatea.md amintește că în acest an, asfaltarea gropilor din Chișinău urma să înceapă încă acum câteva luni, însă nu a fost să fie. Se întâmplă din cauza birocrației de la Ministerul Economiei.

Potrivit lui Ceban, municipalitatea are bani pentru a cumpăra asfalt, întrucât cei de la MEI nu au aprobat, deocamdată, standardele noi la asfaltul cald, iar laboratoarele nu pot face certificarea.

„Contractele pentru achiziţionarea mixturilor asfaltice au fost semnate, doar că în prezent nu avem instituţii acreditate care să semneze certificatele. Respectiv, pentru a mişca lucrurile din loc, agentul economic care va livra asfalt îşi asumă responsabilitatea să livreze mixtură asfaltică care să corespundă noilor standarde EN. Ulterior, toate tipurile de mixturi livrate vor fi supuse testelor de laborator”, a mai adăugat edilul.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 09:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
25 Iun. 2021, 09:40 // Societate //  Valentina Buză

Maratonul de vaccinare pe roți continuă la Chișinău. Astfel, astăzi, 25 iunie, cele două puncte de vaccinare mobile, un troleibuz și un autobuz, se vor afla în sectorul Centru și în orașul Durlești.

În context, Primăria municipiului Chișinău informează că în intervalul orelor 10:00-18:00, punctele mobile de imunizare se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, Bd. N. Negruzzi, în preajma Hotelului Cosmos/Grand Hall, iar autobuzul se va deplasa în orașul Durlești, str. Codrilor, 16, în preajma C.C.„Construct-DEPO”/market Fourchette.

Amintim că troleibuzul amenajat cu punct de vaccinare antiCOVID-19 circulă conform unui grafic prestabilit, în toate sectoarele Capitalei, iar autobuzul este destinat suburbiilor.

Cetățenii pot identifica ușor unitățile, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora, în susţinerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19.