Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Numărul plăcuțelor neutre de înmatriculare pentru șoferii din stânga Nistrului, în creștere

21 Mai 2021, 14:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Mai 2021, 14:02 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Numărul traversărilor frontierei de stat a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre este în creștere, anunță Biroul politici de reintegrare, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor furnizate de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova de la începutul lunii mai, a fost înregistrat un număr relativ scăzut de traversări ale mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare „transnistrene” comparativ cu cele care posedă numere de înmatriculare neutre.

„Astfel, în luna curentă s-a atestat o creștere esențială a automobilelor care traversează frontiera de stat cu plăci de înmatriculare neutre, acestea fiind de 103 traversări în raport cu 78 traversări de autovehicule deținătoare de numere „transnistrene”.”, se precizează în comunicat.

Responsabilii menționează că pentru a avea acces în traficul rutier internațional, proprietarii de autovehicule din regiunea transnistreană, urmează să obțină plăci de înmatriculare de model neutru sau național, cu perfectarea corespunzătoare a setului documentar. Prestarea serviciilor de documentare cu plăcuțe de model neutru are loc în orașele Tiraspol şi Rîbniţa, unde activează în prezent două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport.

„În context, potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, în perioada 01-20.05.2021 în subdiviziunile din or. Tiraspol și or. Rîbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 109 vehicule, iar pe parcursul perioadei 01.09.2018 – 20.05.2021 numărul acestora a ajuns la un total de 5 057 de vehicule. De asemenea, s-a atestat o creștere a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere, potrivit acelorași date din Registrul de stat al conducătorilor auto, pentru perioada 01.10.2018 – 15.05.2021 fiind preschimbate 11 687 permise.” anunță Biroul politici de reintegrare.

Amintim că începând cu data de 1 septembrie 2021, pe lângă mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe de înmatriculare de model neutru.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 12:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Dec. 2021, 12:19 // Societate //  Valentina Buză

Un incendiu puternic s-a produs la o uscătorie de cereale în dimineața zilei de vineri, 3 decembrie curent. Potrivit informațiilor, flăcările au izbucnit în localitatea Otaci, raionul Ocnița, iar pompierii au fost alertați să intervină în jurul orei 07:27.

Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că un turn plin cu porumb a fost cuprins de flăcări.

Mai mult, pentru stingerea incendiului, conform numărului sporit de intervenție, la fața locului au fost îndreptate 7 echipe de pompieri inclusiv o autoscară.

„Au fost create 3 sectoare de luptă pentru localizarea arderii și evitarea răspândirii focului. Pentru gestionarea intervenției a salvatorilor și pompierilor la fața locului a fost creat statul major. Pompierii au reușit localizarea arderii către ora 09:52. În timpul intervenției, nicio persoană nu a avut de suferit”, se arată în nota informativă a IGSU.

La moment angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea completă a incendiului.

Potrivit datelor preliminare, flăcările au nimicit două secțiuni a uscătoriei unde au fost depozitate mai multe tone de grâu și porumb.

Circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală