Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

O deputată a fost răpusă de coronavirus. Era infectată și primea tratament de mai bine de două luni

16 Apr. 2021, 09:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
16 Apr. 2021, 09:07 // Politica //  Valentina Buză

Deputata Partidului Democrat din Moldova (PDM), Ludmila Guzun a decedat noaptea trecută din cauza complicațiilor survenite, provocate de COVID-19, fiind în tratament de mai bine de două luni.

Potrivit informațiilor, coronavirus i-a afectat sănătatea Ludmilei Guzun, întrucât a suferit o formă gravă a bolii, iar în ultima perioadă administra un tratament post-COVID.

Ludmila Guzun este de profesie economistă. A fost timp de 12 ani lidera filialei din Ungheni a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație „Agroindsind”. Ulterior a fost timp de patru ani vicepreşedinta raionului Ungheni, după care un an – viceprimara municipiului Ungheni.

În perioada 2012-2015 a activat la Moldtelecom, fiind şi şefa reprezentanţei din Ungheni. Între timp a candidat pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM) la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, dar nu a acces în Legislativ.

După localele din 2015 a fost aleasă preşedintă a Consiliului Raional Ungheni. În perioada cât a fost președinta consiliului raional.

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a candidat din partea PDM pe Circumscripţia nr. 16 – Ungheni și a câştigat competiţia electorală, devenind, astfel, deputată în fracțiunea PDM.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române