Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

O ex-deputată și-a instituit propriul premiu, ce-i poartă numele. L-a acordat unei studente de la un colegiu din Bălți

15 Sept. 2021, 12:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
15 Sept. 2021, 12:05 // Politica //  Petru Beregoi

Fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru, și-a instituit propriul „premiu”, care îi poartă numele, acordândul anul acesta unei dintre cele mai sârguincioase studente de la Colegiul de Industrie Ușoară din municipiul Bălți, unde și-a făcut studiile chiar și ex-parlamentara.

Potrivit deputatei, „Premiul Arina Spătaru” constituie o bursă unică de 1 000 de euro (peste 20 de mii de lei), care este acordat celei/celui mai exemplar student/studentă de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți, pentru a promova această instituție de învățământ din Nordul țării.

„Premiul Arina Spătaru” are ca obiectiv promovarea celor mai buni elevi din colegii de Industrie Ușoară. Mă bucur că astăzi pot pune și eu umărul pentru a susține, a încuraja profesorii și elevii acestui colegiu. Eu urez mult succes celorlalți colegi din industria modei, frizeri, designerilor vestimentari și tare-mi doresc ca acești tineri să poată activa în Bălți, să dezvolte afacerile proprii, să meargă cu insistență către visul lor, pentru că toate visele se pot realiza cu persoane dragi în jur”, a spus Arina Spătaru, în cadrul evenimentului de premiere a studentei, scrie nordnews.md.

„Premiul Arina Spătaru” i-a fost acordat studentei Valeria Lisenco, care studiază specialitatea „Frizerie și cosmetică”, afirmând că „Premiul Arina Spătaru” este o mândrie pentru ea și va depune tot efortul pentru a obține rezultate frumoase în continuare.

Precizăm că, Arina Spătaru a fost deputată în Parlamentul de Legislatura a X-a din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, mandat care nu a fost dus până la final – 4 ani, ci doar puțin peste 2 ani, din cauza dizolvării Parlamentului și organizării unui nou scrutin electoral. În cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, Arina Spătaru nu s-a regăsit pe lista Platformei DA, deși toți deputații din cadrul Legislaturii precedente a formațiunii au candidat, dar formațiunea nu a reușit să acumuleze cel puțin numărul minim necesar de voturi pentru a accede în noul Legislativ.

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 09:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Sept. 2021, 09:14 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procurororii anticorupție desfășoară la această oră percheziții la domiciliul fostului deputat PDM, Vladimir Andronachi.

Percheziții se înterprind și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul lui Andronachi, scrie Deschide.MD.

Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului fraudei bancare.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române