Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

O halbă cu bere pentru un vot „corect”! „Binefăcătorul” este chiar un primar din raionul Anenii Noi

11 Iul. 2021, 15:34
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
11 Iul. 2021, 15:34 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Haz de necaz. În localitatea Speia, raionul Anenii Noi, s-ar oferi „recompense” răcoritoare alegătorilor. Despre asta anunță observatorii Promo-LEX, într-un comunicat de presă.

Potrivit directorului asociației, Nicolae Panfil, de această „binefecare„ ILEGALĂ s-ar ocupa chiar primarul localității care ar oferi la barul său din sat cîte o halbă cu bere celor care vor vota pentru un partid anume.

„Reieșind din zvonurile și discuțiile persoanelor care urmau să-și exercite dreptul la vot, primarul satului oferă recompensă sub formă de o halbă de bere pentru fiecare vot pentru un concurent. Recompensa se face la barul primarului. Observatorul a văzut cum persoanele după vot plecau la bar și primeau o halbă de bere fără să achite. De asemenea a fost o discuție între două alegătoare unde una din ele îi povestea celeilalte ca cine votează un concurent primește o halbă de bere gratis. Această situație a fost observată în jurul orei 12:00”, anunță Promo-LEX.

Amintim că primarul localității Speia din Anenii Noi este Vitalie Coteț, primar afiliat PDM-ului.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 15:47
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 15:47 // Sci-tech //  Mădălina Sorokovsky

Serialul „Arthur”, cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani de difuzare, informează The Guardian. Prin urmare, ultimul sezon al acestei producţii va fi difuzat în 2022.

Postul de televiziune PBS Kids intenţionează să sisteze producţia serialului la finalul celui de-al 25-lea sezon, a anunţat unul dintre creatorii producţiei TV în timpul unei podcast difuzat miercuri.

Kathy Waugh, care a fost invitată în cadrul podcastului Finding DW, a spus că serialul de animaţie nu mai este în producţie. Ea a spus că petrecerea cu prilejul încheierii filmărilor a avut loc în urmă cu doi ani.

„Cred că (PBS) a făcut o greşeală, iar „Arthur” ar trebui să revină şi nu cred că sunt singura care crede că au făcut o greşeală. ‘Nu ştiu dacă a fost o problemă de rating sau dacă venise timpul să fie scos la pensie”, a spus Kathy Waugh.

Serialul „Arthur”, lansat în 1996, este o adaptare a unei populare serii de cărţi semnate de Marc Brown, care a creat personajul omonim în 1976. Eroii serialului sunt un porc-furnicar, familia şi prietenii acestuia. Producţia a fost difuzată şi în alte ţări în afara Statelor Unite.

Acest serial de animaţie, multiplu premiat cu Emmy şi recompensat cu alte distincţii, s-a remarcat de-a lungul timpului pentru lecţiile referitoare la diversitate şi toleranţă destinate copiilor.

Producţia a declanşat o controversă în 2019 în urma unui episod care includea o căsătorie între persoane de acelaşi sex. Episodul, în care profesorul lui Arthur, domnul Ratburn, se căsătoreşte cu partenerul său, Patrick, a fost catalogat drept inadecvat pentru copii de Alabama Public Television. Postul de televiziune a refuzat să difuzeze acest episod.

Unul dintre producătorii executivi ai serialului, Carol Greenwald, a spus că PBS va continua să difuzeze episoade în reluare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate