Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO PACE se plânge! „Vor să ne scoată din alegeri”, spune Cavcaliuc

11 Iul. 2021, 14:08
 // Categoria: Politica // Autor:  Mădălina Sorokovsky
11 Iul. 2021, 14:08 // Politica //  Mădălina Sorokovsky

Peste hotarele țării, ar fi fost observate persoane îmbrăcate în haine cu însemnele PACE, care fotografiază buletinul de vot, unde ștampila este aplicată în dreptul nr.1, al formațiunii și care le fac publice pe rețele de socializare. Plângerea în acest sens a fost publicată de către Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, pe o rețea de socializare. 

Potrivit acestuia, scopul acțiunilor respective ar fi de a discredita partidul și de a justifica presiunile ulterioare, inclusiv încercarea de a scoate PACE din cursă. 

„Astăzi au apărut persoane în stare de ebrietate, în tricouri PACE, în stația de autobuz din Grătiești, municipiul Chișinău și care nu au nimic cu Partidul Acasă Construim Europa. Rog toți membrii PACE să respecte legislația și să nu se lase manipulați. Atragem atenția Comisiei Electorale Centrale și a organelor de drept asupra unei noi încercări de intimidare și discreditare a PACE”, a mai spus Gheorghe Cavcaliuc. 

În același context, Cavcaliuc a menționat că nu e prima dată când oponenții politici ar recurge la provocări în privința partidului pe care îl conduce.

Realitatea.md amintește că, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a votat astăzi în Italia. După exercitarea dreptului de vot s-a filmat alături de mama și copiii săi. La sfârșit, le-a promis colegilor cu care a candidat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent că, până-n seară, va fi deja în Republica Moldova.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate