Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

VIDEO Cavcaliuc a votat din Italia cu mama! „Le doresc un viitor mai bun”, a spus el, trăgându-și copiii de mână

11 Iul. 2021, 09:57
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
11 Iul. 2021, 09:57 // Politica //  Realitatea.md

Un video a apărut în spațiul public cu declarațiile liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, care a votat în Italia. După exercitarea dreptului de vot s-a filmat alături de cei doi copii ai săi, după care a motivat-o și pe mama sa să adauge niște cuvinte. La sfârșit, le-a promis colegilor cu care a candidat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent că, până-n seară, va fi deja în Republica Moldova.

„Astăzi este o zi importantă pentru Republica Moldova, pentru noi toți. Am ales să votez din diasporă și anume din Italia, unde moldovenii sunt cei mai mulți. Am ales să votez alături de mama mea, care a muncit 20 de ani împreună cu tata, aici, în Italia. Alături de copiii mei, pentru că le doresc un viitor mai bun și nu vreau ca atât ei, cât și următoarele generații de copii să treacă prin calvarul pe care l-am trecut noi, când am rămas copii mici acasă, având părinți nevoiți să plece peste hotare”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, trăgând copiii de mână.

Mai târziu, a mai spus că a votat „pentru o echipă puternică care va crea zeci de mii de locuri de muncă, pentru ca oamenii noștri să rămână la noi acasă”. „Am votat pentru ca să fie ordine în țară și sper ca toți cetățenii noștri să-și exercite dreptul de vot constituțional, ca Republica Moldova să fie o schimbare și o echipă de profesioniști care vor munci pentru oameni”.

„Am lucrat aici 20 de ani, dar nu aș vrea ca nepoții mei, copiii mei să ajungă să lucreze cum am lucrat noi. Mi-aș dori ca în țară noastră să fie ordine, să muncim în țară. Toate cele bune. Votăm pentru un partid care poate să lucreze și să ridice țara noastră din mizerie”, a mai adăgat mama sa.

PACE se află pe locul 1 în buletinul de vot, fiind înregistrat de CEC la alegeri cu o listă de 79 candidați, cap de listă fiind altcineva decât liderul formațiunii care a fost poziționat cu nr. 5. Primii sunt: Alexandru Grumeza; Denis Roșca; Nadejda Tatarciuc; Ion Straciuc.

Pentru acest scrutin, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Primele date preliminare ale alegerilor vor fi prezentate la 22.00.

Peste hotare au fost deschise 150 de secții de votare, 31 fiind nemijlocit în Italia.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 16:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 16:49 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Comuniștilor califică drept „corupere constructivă” votul de ieri al deputaților Fracțiunii Șor, când au susținut candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al Parlamentului. Reacția PCRM se regăsește într-un comunicat remis astăzi presei.

„Când Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament a anunțat că pleacă la opoziție, reprezentanții partidului Șor au anunțat că sunt puțin însărcinați și că se retrag în „opoziția constructivă”. Pentru cei care nu înțeleg această frază, voi explica: „opoziția constructivă” este o invitație a majorității de guvernământ la negociere. Dorința de a vinde la un preț mai mare. Dorința a fost auzită, prețul a fost indicat, iar șoriții l-au susținut pe Grosu în funcția de președinte al Parlamentului”, se arată în comunicatul PCRM.

Totodată, comuniștii afirmă că, înainte de votul pentru numirea președintelui Legislativului, Marina Tauber ar fi fost văzută în parc cu unul din consilierii prezidențiali.

Amintim că, ieri, pentru numirea în funcția de președinte al Parlamentului, unicul candidat fiind deputatul PAS, Igor Grosu, și-au dat votul pentru el doar deputații din fracțiunea din care face parte și cei din Partidul Șor. Deputații PSRM și PCRM nu au votat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate