Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Oferte „avantajoase” pentru servicii sexuale în Belgia. „Capul” grupării, reținut

26 Nov. 2021, 09:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
26 Nov. 2021, 09:38 // Societate //  Valentina Buză

Un individ în vârstă de 30 de originar din Brăila, România, care din anul 2020 și până în prezent, ar fi creat pe teritoriul or. Antwerpen, Belgia, o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată, a fost reținut. Mai exact, acțiunea a avut loc la data de 22 noiembrie curent, iar activitatea acestuia a fost documentată de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al INI împreună cu procurorii PCCOCS.

Conform notei informative, polițiștii au stabilit că suspectul împreună cu alte persoane neidentificate la moment, ar fi racolat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 20 și 25 ani, din diferite regiuni ale ţării, propunându-le oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale peste hotarele țării.

„Ajunse în Belgia, fetele erau adăpostite în apartamente închiriate de către suspect, unde erau determinate să presteze servicii sexuale contra plată, spunându-le că venitul obținut în urma acestora se va repartiza egal între părţi, 50/50, adică jumătate din suma obținută revine organizatorului. Conform declarațiilor unor victime, acestea erau forțate de suspecți să presteze servicii de curierat al drogurilor (cocaină) către diverși clienți, să sustragă carduri bancare şi bani disponibili, în cazul în care clienții erau în stare de ebrietate”.

Mai mult, dacă victimele refuzau să execute sarcinile traficanților, ultimele erau amenințate cu răfuială fizică şi li se refuza achitarea pentru serviciile prestate.

„În cadrul urmăririi penale, au fost identificate 12 victime de la care suspecții obțineau un venit zilnic cuprins între 700 și 1500 de euro per persoană. Suspectul a fost reținut la data de 22 noiembrie în municipiul Chișinău, ulterior Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a dispus arestul preventiv pentru un termen de 30 de zile”, se mai arată în nota informativă a Poliției.

Bănuitul este cercetat penal pentru trafic de persoane, în scop de exploatare sexuală şi folosirii în activități criminale, iar în cazul în care vina acestuia în comiterea infracțiunii va fi demonstrată, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Potrivit oamenilor legii, metoda utilizată de suspect prin care se urmărește înșelarea victimei în domeniul de specialitate, are denumirea de „Loverboy” (iubitul), este cea mai răspândită metodă de recrutare în prostituție: fete, femei sunt ademenite de traficanți într-o relație de iubire,  cu numeroase cadouri și atenții, uneori sub promisiunea căsătoriei.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 08:35
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
18 Ian. 2022, 08:35 // Sci-tech //  Realitatea.md

NATO şi Ucraina au semnat luni la Bruxelles un acord care prelungeşte şi consolidează cooperarea împotriva atacurilor cibernetice, la trei zile după un masiv atac informatic care a vizat site-urile web ale mai multor ministere ucrainene.

Agenția NATO pentru Comunicații și Informații (Agenția NCI) și Ucraina au semnat, la 17 ianuarie 2022, un memorandum de acord reînnoit în vederea continuării colaborării lor în cadrul unor proiecte legate de tehnologie, informează Alianța Nord-Atlantică într-un comunicat.

Duminică, Ucraina a afirmat că dispune de “dovezi” privind implicarea Rusiei în acest atac cibernetic de amploare, care intervine într-un context de puternice tensiuni între Kiev şi Moscova. Atacul cibernetic, efectuat în noaptea de joi spre vineri, a vizat site-urile mai multor ministere ucrainene, care au fost inaccesibile timp de mai multe ore.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunţase încă de vineri viitoarea semnare a unui acord cu Kievul, care să permită autorităţilor ucrainene acces la platforma de schimb de informaţii cu aliaţii cu privire la soft-uri de tip malware.

Acest acord a fost semnat luni la sediul Alianţei din Bruxelles de către ambasadoarea ucraineană pe lângă NATO, Natalia Galibarenko, şi de Ludwig Decamps, şeful agenţiei NATO specializate în comunicaţii (NCI).

De când Consiliul de supraveghere al agenției a aprobat primul acord în 2015, agenția a sprijinit în mod constant Ucraina în chestiuni tehnologice, în principal prin intermediul Fondului fiduciar NATO-Ucraina pentru comandă, control, comunicații și calculatoare (C4).

“Memorandumul semnat astăzi continuă cooperarea noastră stabilită în 2015. Cu sprijinul NATO, intenționăm să introducem în continuare tehnologii și servicii informatice moderne în sistemul de comandă și control al Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat ambasadorul Nataliia Galibarenko, șeful misiunii Ucrainei la NATO.

Proiectele includ un efort de livrare a echipamentelor de comunicații securizate în Ucraina în decembrie 2018, care sunt încă în uz în prezent.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală