Curs valutar
 • EUR
  21.5040
  -0.0939%
 • USD
  17.6965
  0.0458%
 • RUB
  0.2471
  0.8499%
 • RON
  4.3712
  -0.032%
 • UAH
  0.6549
  0.3817%

Oleg Brega pornește „la luptă” din nou pentru un mandat de deputat. A început colectarea semnăturilor

12 Mai 2021, 10:20
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
12 Mai 2021, 10:20 // Alegeri //  Petru Beregoi

Activistul civic, Oleg Brega își încearcă norocul și la aceste alegeri parlamentare. Acesta a început astăzi colectarea semnăturilor de la cetățeni, pentru depunerea listelor la Comisia Electorală Centrală (CEC), candidând independent la scrutinul din 11 iulie curent.

Astfel, Brega a luat listele de subscripție de la CEC și încearcă să adune semnături ca să poată candida independent la alegerile din vară.

Potrivit activistului civic, deocamdată nu ar echipă care să-l ajute în colectarea semnăturilor, fapt pentru care solicită ajutorul voluntarilor, pentru a se putea înregistra la CEC și să obțină legitimație ca să îl ajute să adune semnăturile necesare de la moldoveni.

Primele 70 de liste de subscripție au fost deja ridicate de Oleg Brega de la CEC și a început colectarea semnăturilor în centrul Capitalei.

Amintim că, Oleg Brega este „veșnicul” candidat independent în cadrul mai multor scrutine electorale, desfășurate pe parcursul ultimilor ani în Republica Moldova. Activistul civic s-a aventurat la scrutinul parlamentar din 2019 și la cel din 2014. În 2015 a candidat la funcția de primar al Capitalei din partea Partidului „Democrația Acasă”.

Precizăm că, un candidat independent are nevoie de 2000 de semnături de la cetățeni, din toate regiunile Moldovei, pentru a putea fi înregistrat de CEC în cursa electorală. Totuși, numărul semnăturilor nu poate depăși numărul de 2 500.

Persoana care a colectat semnăturile este obligată, în prezența primarului localităţii respective, să semneze fiecare filă a listelor de subscripţie, confirmând, pe propria răspundere, că semnatarii personal şi benevol au indicat datele personale şi au semnat lista de subscripţie.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 20:24
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Cristina Vlah
14 Iun. 2021, 20:24 // Alegeri //  Cristina Vlah

Experții în domeniul monitoringului electoral sunt de părere că deschiderea celor trei secții de votare în stânga Nistrului sunt doar o testare a modului, în care vor avea loc alegerile din 11 iulie în acele regiuni, informează Realitatea.md.

O asemenea opinie a fost exprimată de către expertul Watchdog, Valeriu Pașa, care afirmă că miza ar fi obținerea câtor mai multe voturi pentru PSRM. „Aceste trei secții vor fi doar o testare, pentru că la următorul scrutin pot fi acolo deschise 90 de secții de votare. Și asta ei un pic au împins limita de jos. Miza majoră este aducerea organizată a alegătorilor”, a declarat Valeriu Pașa în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Acest lucru este susținut și de către directoarea programului Societate Civilă și Democrație din cadrul CRJM, Sorina Macrinici. Ea consideră că CEC în mod intenționat nu dorește să adopte o decizie, care ar pedepsi mai dur aducerea organizată a alegătorilor și asta pentru că CEC ar fi influențat politic.

Valeriu Pașa a mai adăugat că din acest lucru va avea de beneficiat PSRM, pentru că ministrul interimar de interne, Pavel Voicu, ar fi activat în sectoarele de poliție din acele localități și ar cunoaște multe lucruri din interior. „Pavel Voicu este în strânsă legătură cu PSRM și asta le va aduce câteva mii de voturi în plus”, a menționat Pașa.

Amintim, că pentru alegerile din 11 iulie CEC a decis să deschidă trei secții de votare: 1 în comuna Corjova din raionul Dubăsari; și 2 în municipiul Bender, zone care sunt mai puțin controlate de autoritățile de la Chișinău. În același timp, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului s-a decis organizarea a 44 secții de votare, doar că acestea vor fi situate pe teritoriul controlat de organele de drept constituționale ale țării noastre.

 
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU