Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

(VIDEO) O altfel de campanie electorală! PDM propune un plan pentru „Moldova altfel” și lansează un apel concurenților

11 Mai 2021, 13:44
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
11 Mai 2021, 13:44 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip a prezentat astăzi „un program de țară” în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Astfel, Filip afirmă că, PDM propune un plan care să scoată Moldova din criză, să ajute oamenii la creșterea calității vieții și care să ofere posibilitatea „de a construi Moldova altfel”.

„Noi știm cum să scoatem țara din criză și blocaj. Avem un plan pentru asta și știm că țara asta poate arăta și altfel. Moldova altfel-  e o țară cu bunăstare, în care tinerii trăiesc în Prima lor Casă din momentul formării unei familii, iar cei în vârstă au pensii decente, îngrijiri medicale la timp și respectul întregii societăți. Moldova altfel – e o țară cu economie puternică, în care businessul are o relație corectă cu statul, o țară în care vorbim despre creștere economică, despre IT și inovație, agricultură performantă și instrumente fiscale moderne. Moldova altfel – e o țară în care educația este prioritate, e o țară cu grădinițe și școli renovate, o țară cu salarii pentru pedagogi și condiții bune pentru elevi, o țară cu universități serioase. Moldova altfel – e o țară în care investitorii nu se tem să vină în țară, pentru că știu că în cazul unui litigiu, justiția va face dreptate. Moldova altfel – e o țară în care infrastructura  e cu adevărat europeană, o țară în care oamenii sunt atenți la drum, nu la gropile din asfalt, o țară în care nu-și strică mașinile, pentru că merg pe Drumuri bune”, a spus Filip în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, liderul PDM a venit cu un îndemn către toți actorii politici care urmează să se avânte în campania electorală, care va începe în câteva zile, îndemnându-i să nu se lupte doar cu declarații

„Haideți să nu facem o luptă a declarațiilor, ci o luptă a ideilor. Haideți să facem astfel încât măcar acum emisiunile și dezbaterile electorale să fie despre programe electorale, idei și planuri. Haideți să lăsăm de data asta deoparte: sirienii, războaiele civile, gay, lesbienele, tancurile rusești, pericolul străinilor, coțofenele, porumbeii, curcanii și așa mai departe. Haideți să lăsăm faptele și cifrele să vorbească pentru noi, nu fake news-urile. Haideți să luptăm așa încât în final să construim, dar nu să distrugem. Să le demonstrăm oamenilor că putem fi altfel”, a îndemnat Pavel Filip.

Amintim că, alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc la 11 iulie curent, iar de mâine 12 mai va începe înregistrarea candidaților. Campania electorală pentru fiecare concurent electoral începe din ziua înregistrării acestuia de către Comisia Electorală Centrală.


Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală