Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

OTP Bank – Doi ani de educație financiară, alături de Fundația „OK”

05 Ian. 2022, 11:29
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
05 Ian. 2022, 11:29 // Economie //  Realitatea.md

Luna decembrie poartă o semnificație deosebită pentru că e ajunul sărbătorilor de iarnă, când orașul îmbracă haine și lumini de sărbătoare, însă, asta nu e tot. În prima lună de iarnă sărbătorim încă un eveniment legat de susținerea educației financiare în Republica Moldova de către OTP Bank, prin intermediul Fundației pentru Educație Financiară  “OK”, create acum doi ani.

Timp de 2 ani de activitate, Fundația “OK” a reușit deja să devină un partener cunoscut și îndrăgit de către copii, adolescenți și maturi – interesați de subiectul culturii financiare.

În această scurtă perioadă de activitate, Fundația “OK” a reușit să atingă realizări impresionante:

 • au fost încheiate 22 de parteneriate, de nivel național și internațional
 • peste 3.000 de participanți, din peste 32 de localități din țară, au beneficiat de training-uri și activități de educație financiară

Acesta este doar un început! Programele moderne de educație financiară ale Fundației, bazate pe tehnici și metode ultra interactive, de învățare prin jocuri și simulări, sunt pe placul cursanților de toate vârstele – contribuind la îmbunătățirea competențelor de gestiune corectă și sănătoasă a resurselor financiare proprii.

În 2022 Fundaţia pentru Educație Financiară “OK”, în colaborare cu OTP Bank Moldova, va continua să contribuie la schimbarea perspectivei generațiilor asupra gestionării banilor prin implementarea de noi proiecte și programe de educație financiară de calitate, practice, accesibile și personalizate.

P. 

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 19:06
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 19:06 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Avocații din Republica Moldova anunță acțiuni de protest împotriva intenției deputaților de a anula prevederile din Legea cu privire la avocatură care dă garanția apărătorilor. Hotărârea a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului Uniunii Avocaților.

Membrii CUA au declarat că pentru perioada 18-19 ianuarie este preconizată greva japoneză. Mai exact, avocații vor participa la ședințe, purtând o panglică albă în semn de avertizare, scrie deschide.md.

Pentru perioada 21-24 ianuarie este preconizată greva generală. În acest sens, avocații nu vor participa la ședințele de judecată.

La data de 24 ianuarie ar urma să aibă loc o nouă ședințe a CUA la care se va decide ce măsuri vor fi întreprinse ulterior de către avocați.

Amintim că, Olesea Stamate a înregistrat un amendament la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la avocatură care ar permite reținerea, arestarea și percheziționarea avocaților chiar și fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților.

Inițiativa parlamentarei a fost criticată de mai mulți avocați care au amenințat cu posibile acțiuni de protest.

Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Dorin Popescu, le-a cerut colegilor săi avocați să se solidarizeze și prin acțiuni civilizate să ceară deputaților excluderea din procedură parlamentară a amendamentului la legea cu privire la avocatură.

Potrivit ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, avocații nu ar trebui să beneficieze de o imunitate absolută, dar nici excluderea în totalitate a acestei imunități nu este benefică.

Ulterior, Olesea Stamate a menționat că autoritățile vor să aibă „un mecanism eficient și echilibrat pentru toți actorii din justiție”, iar actualele prevederi din Legea cu privire la avocatură ar reprezenta un zid de protecție împotriva abuzurilor”.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală