Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Pandemia a favorizat vânzările Grupului Lego. Profiturile au crescut considerabil

29 Sept. 2021, 13:03
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
29 Sept. 2021, 13:03 // Sci-tech //  Valentina Buză

Grupul Lego a înregistrat o creștere a afacerilor anul acesta, față de 2020. Cifra de afaceri a companiei a atins trei miliarde de euro. Astfel, în primele șase luni ale anului, Grupul Lego a înregistrat o creștere a afacerilor de 46% față de aceeași perioadă din 2020, atingând valoarea de 3 miliarde de euro.

Profitul operațional al Grupului Lego s-a ridicat la un miliard de euro în primul semestru din 2021, o creștere de 104% în comparație cu prima jumătate a anului 2020. Profitul net a crescut cu 140%, la 846 de milioane de euro.

Vânzările grupului au crescut cu 36% în prima jumătate a anului 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut

„Creșterea anuală a fost influențată și de mai puține restricții aduse de pandemia de COVID-19 față de anul precedent, ceea ce a permis operarea fabricilor noastre și, totodată, redeschiderea magazinelor de retail. De asemenea, am putut observa beneficiile investițiilor multianuale în e-commerce, inovarea de produs și rețeaua globală a lanțului de aprovizionare. Această performanță ne va permite să accelerăm investițiile strategice ale Grupului Lego în sustenabilitate și digitalizare. Suntem extrem de recunoscători echipei noastre incredibile. În ciuda tuturor provocărilor și a incertitudinilor din ultimele șase luni, au depus eforturi imense să aducă jocul în casele familiilor din întreaga lume”, a declarat Niels B. Christiansen, CEO Grupul LEGO.

Compania are în vedere accelerarea investițiilor în transformarea digitală multianuală la nivel de grup.

Microscopul făcut din Lego: cum a fost posibil un astfel de gadget

Un profesor al Universității din Göttingen din Germania a reușit să inventeze microscopul făcut din piese Lego. Acesta a spus că oricine poate construi un astfel de dispozitiv științific.

Profesorul Timo Betz este biofizician la Universitatea din Göttingen din Germania, iar numele său se găsește în lucrări de cercetare citate pe scară largă, cu titluri serioase, cum ar fi retracția ramurii neuritei este cauzată de un impact mecanic dependent de prag și de forțele externe care controlează poziționarea fusului mitotic. Profesorul a explicat de ce a hotârât construirea unui microscop din piese Lego și că oricine poate face acest lucru.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală