Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Funcția ascunsă din Facebook care îți arată cine nu vrea să audă de tine: cum vezi cine te-a respins

29 Sept. 2021, 10:08
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
29 Sept. 2021, 10:08 // Sci-tech //  Valentina Buză

Facebook este cea mai populară rețea de socializare de pe internet, cu peste 2,85 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună. Prea puțini dintre aceștia știu însă toate opțiunile ascunse în serviciului online al lui Mark Zuckerberg.

Lista funcțiilor ascunse din Facebook este una mare și stufoasă. O serie stufoasă de particularități sunt strecurate printre meniurile aplicației, iar cu multe dintre ele interacționează, poate, 5% dintre utilizatori. Din acest motiv, merită, ocazional, să atragem atenția asupra unor particularități mai obscure, pe care le-ai trece ușor cu vederea, dar care te ajută să-ți înțelegi mai bine prietenii. De această dată, voi detalia mecanismul prin care poți vedea pe cine ai adăugat în trecut trecut la prieteni, dar ți-a refuzat cererea.

Cine te-a respins pe Facebook și nu te vrea la prieteni

În cazul în care ești utilizator de Facebook cu experiență, știi probabil cât de ușor este să adaugi pe cineva la prieteni. Într-un timp, probabil că era cea mai plăcută activitate a ta. Găseai un coleg din liceu sau un vecin de pe strada ta și-l adăugai la prieteni. Nu de puține ori, însă, uitai de acea cerere la fel de ușor pe cum ai realizat-o. Pe de altă parte, spune multe despre relația ta cu acea persoană sau despre lipsa unei relații cu ea, când vezi că au trecut șase luni sau un an, iar respectivul nu ți-a răspuns la cerere. Practic, ți-a respins-o.

Deși nu este foarte evident, există un mecanism prin care poți vedea lista completă cu persoanele care nu au vrut să fie prieteni cu tine pe Facebook, din varii motive. Dacă este să fim corecți, lista s-ar putea să includă și conturi inactive. În cazul meu, știu sigur că cel puțin una dintre persoanele din acea listă și-au făcut alt cont pentru că au pierdut accesul la cel vechi, iar acum suntem prieteni virtuali. Chiar și așa, de când am contul de Facebook, am strâns 38 de persoane care au refuzat să fie prieteni cu mine.

Pentru a verifica și tu cum stai când vine vorba de această statistică, accesează acest link, autentifică-te cu numele de utilizator și parola aferente contului tău și, din meniul din stânga sus, optează pentru „Vezi cererile trimise” sau „View friend requests sent”. Tot de acolo, dacă vrei, poți anula oricare dintre cererile cu pricina.

facebook persoane respinse functie

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 16:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Maria Timofti
05 Dec. 2021, 16:00 // Politica //  Maria Timofti

Avocatul Partidului Politic „ȘOR” Vadim Banaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu colegii săi, au contestat decizia Curții de Apel din Bălți privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală la Curtea Supremă de Justiție. Banaru a declarat că deciziile CEC și a instanțelor de judecată au fost luate „la indicații politice”. La fel, avocatul Marinei Tauber a spus că urmează să se adreseze Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

”Va veni momentul când Republica Moldova va fi condamnata pentru aceste abuzuri și cu sigurantă, persoanele care se fac vinovate de acest dezmăț vor fi atrase la răspundere, inclusiv și de răspundere penală în strictă conformitate cu legea” a declarat Vadim Banaru.

În această dimineață, 5 decembrie, Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Magistrații au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți, exact cu jumătate de oră înainte de deschiderea secțiilor de votare.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală