Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Papa Francisc: Homosexualitatea este o „alegere” și un „păcat”

15 Mart. 2021, 16:24
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
15 Mart. 2021, 16:24 // În Lume //  Daniel Hacina

Vaticanul a declarat luni, într-o declarație aprobată de Papa Francisc, că Biserica Catolică nu va binecuvânta uniunile homosexuale, ce amenință să lărgească prăpastia dintre biserică și o mare parte a comunității LGBTQ. Luni, explicându-și decizia într-o notă lungă, Sfântul Scaun a făcut referire la homosexualitate drept o „alegere”, sugerând că este păcătoasă și că „nu poate fi recunoscută ca fiind motivată în mod obiectiv” de planurile lui Dumnezeu. Această atitudine va afecta cu siguranță milioane de catolici homosexuali și lesbieni din întreaga lume.

„Binecuvântarea uniunilor homosexuale nu poate fi considerată licită”, a spus în declarația sa biroul doctrinar superior al Vaticanului, Congregația pentru Doctrina Credinței.

Dumnezeu „nu binecuvântează și nu poate binecuvânta păcatul”, a adăugat CDC.

Papa Francisc însă, care a fost lăudat de nenumărate ori pentru atitudinea sa primitoare și binevoitoare față de persoanele LGBTQ, atât în interiorul, cât și în afara Bisericii, a aprobat această notă.

Această declarație reprezintă o dezamăgire pentru catolicii care sperau că instituția își va moderniza abordarea față de homosexualitate. Zeci de țări, din care multe din vestul Europei, au legalizat căsătoriile între persoanele de același sex, iar reticența Bisericii de a îmbrățișa persoane LGBTQ deține potențialul de a împiedica tinerii să facă această alegere.

„Nu este licit să acordăm o binecuvântare relațiilor sau parteneriatelor, chiar și stabile, care implică activitate sexuală în afara căsătoriei, așa cum este cazul uniunilor dintre persoane de același sex”, se menționează în comunicat.

„Această decizie, nu exclude binecuvântările date persoanelor individuale cu înclinații homosexuale, care manifestă voința de a trăi în fidelitate față de planurile revelate ale lui Dumnezeu, așa cum este propus de învățătura Bisericii”.

Binecuvântarea uniunilor de același sex, a spus Vaticanul, ar trimite un semn că Biserica Catolică aprobă și încurajează „o alegere și un mod de viață care nu pot fi recunoscute ca fiind ordonate obiectiv planurilor revelate ale lui Dumnezeu”.

„Însuși Dumnezeu nu încetează niciodată să binecuvânteze pe fiecare dintre copiii Săi. El însă, nu binecuvântează și nu poate binecuvânta păcatul”.

Declarația a fost emisă ca „răspuns” la nenumăratele întrebări ale pastorilor și credincioșilor cu privire la această întrebare.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 16:19
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 16:19 // În Lume //  Realitatea.md

Președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, va veni în România pe 27 septembrie curent, urmând ca cel mai probabil să semneze atunci Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

„Pot confirma că finalizăm evaluarea PNRR-ului românesc. Îl vom concluziona în următoarele câteva zile. Președintele va vizita Bucureștiul pe 27 septembrie. Vom oferi mai multe detalii despre vizită cu puțin timp înainte să se întâmple”, a anunțat la Bruxelles, Dana Spinant, director general adjunct al Departamentului de Comunicare din cadrul Comisiei Europene.

Președinta Comisiei Europene a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență.

Vizita are loc la exact două zile după congresul PNL în care va fi ales președintele partidului între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române