Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

UE – o „zonă liberă pentru LGBT”, Polonia – o „zonă liberă, fără LGBT”

12 Mart. 2021, 11:52
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
12 Mart. 2021, 11:52 // În Lume //  Daniel Hacina

Parlamentul European a declarat că întreaga Uniune Europeană este o „zonă liberă pentru LGBTIQ” ca răspuns la noul pachet de legi adoptat în Polonia. Rezoluția simbolică a fost adoptată ca răspuns pentru autoritățile locale din Polonia care și-au etichetat țara ca o „zonă liberă de ideologia LGBT” în ultimii ani.

Polonia intenționează, de asemenea, să închidă o lacună din legislație care a permitea cuplurilor de același sex să adopte copii.

Guvernul polonez și-a anunțat propunerea de interdicție de adoptare cu doar câteva ore înainte de declarația Parlamentului European cu privire la sprijinul drepturilor LGBT din UE.

Relațiile de același sex nu sunt recunoscute legal în Polonia. De asemenea, în țară le este interzis cuplurilor de același sex să adopte copii împreună.

Cu toate acestea, deoarece persoanelor singure li se permitea acest lucru, unii au reușit să ocolească interdicția făcând solicitarea de adopție în calitate de părinte singur.

Conform noii legi, autoritățile vor fi obligate să efectueze controale riguroase asupra oricărei persoane care solicită adoptarea unui copil ca părinte singur.

Dacă se constată că o persoană a solicitat adopția ca părinte singur atunci când se află într-o relație de același sex, va fi trasă la răspundere penală.

Anunțând noul pachet de legi, viceministrul Justiției, Michal Wojcik, a declarat: „Pregătim o schimbare majoră în care oamenii care conviețuiesc cu o persoană de același sex nu pot adopta un copil, astfel încât un cuplu homosexual nu va putea adopta un copil”.

 

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române