Reziliența în mediul școlar, comunicarea eficientă dintre cadru didactic și elev, cultivarea inteligenței emoționale, comunicarea asertivă cu adolescenții în familie sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul Programului „Sunt BINE în școala mea”, lansat la doi noiembrie 2021.
În cadrul a cinci sesiuni de discuții, moderate de psihologi și de specialiști din domeniul educației, vor fi abordate subiecte stringente pentru comunitatea educațională în vederea menținerii bunăstării psiho-emoționale. Fiecare sesiune LIVE va dura 45-60 de minute în dependență de complexitatea subiectului abordat. Formatul propus prevede doi moderatori care se vor rândui, fiecare va modera câte o sesiune. Moderatorul va fi însoțit de unul sau doi experți invitați conform subiectului abordat cu care va discuta în baza întrebărilor sau/și a studiilor de caz.
„Este adevărat că în aceste condiții de pandemie, presiunea emoțională poate afecta echilibrul fiecăruia dintre noi. De aceea, printre prioritățile ministerului, accentul va fi pus pe starea sănătății elevilor, a angajaților din domeniul educației și a întregului personal din instituțiile de învățământ. Bineînțeles nu uităm și de familiile acestor elevi, care sunt ghidați de cadrele didactice, deoarece și ele în această perioadă de pandemie au nevoie de susținere, de suport și de îndrumare”, a menționat Crudu Valentin, șeful Direcției Învățământ General din cadrul Ministerul Educației și Cercetării.
Sunt invitați să participe cadre didactice, elevi, părinți, pentru a prelua sfaturi de la specialiști privind modalitățile de îmbunătățire a stării emoționale în contextul crizei pandemice. Proiectul este lansat de către MEC în parteneriat cu UNFPA (United Nations Population Fund) Moldova și Centrul Media pentru Tineri.