Curs valutar
 • EUR
  21.6064
  0.6197%
 • USD
  17.7574
  0.1757%
 • RUB
  0.2398
  0.1668%
 • RON
  4.3858
  0.6019%
 • UAH
  0.6447
  0.4188%

Partidul lui Chicu și-a desemnat organele de conducere! Cine sunt oamenii din „capul” formațiunii

26 Apr. 2021, 09:41
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
26 Apr. 2021, 09:41 // Politica //  Valentina Buză

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a ales vicepreședinții formațiunii, secretarul general, membrii Biroului Executiv Central și conducătorii Departamentelor de specialitate. În acest context, potrivit unui comunicat de presă, „la conducerea partidului au fost promovate în egală măsură persoane cu experiență profesională vastă și tineri, care deja au reușit să se afirme în domeniile în care activează”.

Astfel, conform deciziei Consiliului Politic Național, PDCM va avea cinci vicepreședinți:

 • Anatol Usatîi, fost ministru al Economiei și Infrastructurii, care va fi responsabil de blocul economic, inclusiv dezvoltarea regională și infrastructura;
 • Alexandru Holostenco, ex-secretar de stat la Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, care va avea în responsabilitate domeniul sănătate şi protecție socială;
 • Diana Dicusari, directorul Centrului naţional de conservare şi promovare a patrimoniului cultural imaterial, care va avea în sfera de responsabilitate domeniul educație, cultură, cercetare și sport;
 • Alexandru Botnari, primarul mun. Hâncești, care va fi responsabil de domeniul administrației publice locale și centrale;
 • Vlad Castraveț – tânăr, care și-a făcut studiile și stagiul peste hotare, angajat în domeniul financiar, care va fi responsabil de domeniul politici pentru tineret.

În funcția de secretar general al PDCM a fost aleasă Viorica Dumbrăveanu, fostul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, Consiliul Politic Național a decis componența Biroului Executiv Central și a desemnat conducătorii celor șapte Departamente de specialitate.

Departamentele vor fi conduse de către: Ina Darii – Director adjunct al Trezireriei de Stat (Departamentul economie, dezvoltare regională, infrastructură); Julieta Popescu – șef de direcție MSMPS (Departamentul sănătate, protecție socială); Ion Gheorghiu – Secretar de Stat al MECC(Departamentul educație, cultură, cercetare și sport), Vasile Tataru – profesor, membru al Consiliului raional Fălești (Departamentul administrația publică), Victoria Levința – specialist în cadrul MSMPS (Departamentul tineret), Marin Ala – angajat al Cancelariei de stat (Departamentul drepturile omului și relații interetnice), Luigi Savoia – specialist în strategie de marketing și comunicare (Departamentul relații cu diaspora).

„Avem o echipă cu oameni de excepție. Împreună, vom reuşi să readucem Republica Moldova pe calea dezvoltării și să reîntoarcem cetățenilor încrederea în propriul stat”, a punctat președintele PDCM, Ion Chicu.

Realitatea Live

Ședința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 21:12
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
17 Mai 2021, 21:12 // În Lume //  Cristina Vlah

Autoritățile Rusiei au avertizat, luni,reprezentanții Alianței Nord-Atlantice (NATO) să evite activităţile militare în zona Oceanului Arctic, considerată de Moscova zonă de influenţă pentru apărarea țării, scrie digi24.ro. Potrivit sursei, despre acest lucru a menționat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Observăm critici referitoare la faptul că Rusia îşi intensifică activităţile militare în zona arctică. Dar este clar de mult timp pentru toată lumea că sunt zonele noastre, teritoriile noastre, noi răspundem de securitatea litoralului nostru, iar ceea ce facem acolo este perfect legal şi legitim”, a declarat Lavrov, potrivit AFP şi cotidianului Ouest France.

Oficialul a făcut aceste declarații înaintea unei reuniuni a Consiliului Arctic, un forum de discuţii pe teme economice şi geopolitice din care fac parte: Rusia, Statele Unite, Canada, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia şi Islanda.

„Atunci când NATO încearcă să-şi justifice ofensiva în zona arctică, nu este aceeaşi situaţie. Noi avem întrebări pentru unii vecini, precum Norvegia, care încearcă să justifice venirea NATO în zona arctică”, a mai adăugat ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov a pledat pentru intensificarea contactelor între comandanţii structurilor militare din Consiliul Arctic, „în scopul reducerii riscurilor pe plan militar”.

Rusia a suplimentat capabilităţile militare în zona arctică în ultimii ani, instalând inclusiv sisteme antiaeriene de tip S-400.

 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82