Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Declarația PDM: Oamenii s-au săturat de haos, ei vor liniște

24 Apr. 2021, 17:47
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
24 Apr. 2021, 17:47 // Politica //  Valentina Buză

Partidul Democrat din Moldova urmărește escaladarea situației social-politice din țară și agravarea crizei economice și sanitare. Astfel, în cadrul ședinței de astăzi, s-a făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluții pe scena politică din țară și viitoarele alegeri parlamentare anticipate, menționându-se că PDM are cea mai bună structură și este pregătit de anticipate.

Președintele PDM, Pavel Filip, a spus că în prezent populismul este cuvântul cheie în activitatea Parlamentului. Numai în ultima perioadă au fost aprobate decizii care costă peste două miliarde de lei, bani pentru care în buget nu sunt.

„Avem două formațiuni politice și doi lideri, care încercând să se distrugă unul pe celălalt, distrug, de fapt, Republica Moldova. Nimeni dintre cei doi nu vrea să-și asume guvernarea, fiind preocupați doar de interesele lor politice”.

Totodată, el a precizat că Partidul Democrat a venit cu plan concret cum să ajungem în alegeri parlamentare anticipate, dar cu costuri minime pentru țară și cetățeni. Spre regret, această propunere nu a fost luată în considerație și acum asistăm la o luptă politică interminabilă, care va costa scump cetățenii.

La finalul ședinței, a fost aprobată Declarația PDM privind situația politică din țară urmare a abuzurilor din Parlament. În document se spune că PDM regretă acțiunile întreprinse în ultima perioadă de PSRM și PAS, care nu au nici o legătură cu statul de drept sau democrația și condamnă acțiunile și deciziile luate de actorii politici strict prin prisma propriilor orgolii.

În acest context, PDM face apel la calm și cheamă cele două forțe politice: PSRM și PAS, să oprească războaiele politice și, dacă le pasă măcar puțin de țară și oameni, să identifice un numitor comun și să se concentreze pe adevăratele probleme ale cetățenilor și ale țării.

„Pentru PDM prioritate rămâne țara și cetățenii. Oamenii s-au săturat de show-uri și haos, ei vor liniște și dezvoltare în țară, iar pentru aceasta au nevoie de alternativă. Această alternativă este PDM”, se mai spune în textul Declarației.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române