Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

Partidul „ȘOR” a declarat constituirea fracțiunii parlamentare. Tauber: Noi lucrăm pentru oameni

29 Iul. 2021, 12:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
29 Iul. 2021, 12:00 // Politica //  Tatiana Rusnac

Partidul „ȘOR” a declarat constituirea fracțiunii parlamentare, în data de 29 iulie, în cadrul ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a. De asemenea, deputații fracțiunii „ȘOR” au anunțat că se vor afla în opoziție constructivă, în beneficiul cetățenilor.

Astfel, fracțiunea parlamentară a „Partidul ȘOR” este formată din șase deputați. Președintele fracțiunii este deputatul Ilan Șor. În funcția de vicepreședinte a fost ales Petru Jardan, iar secretarul formațiunii este Marina Tauber. Ceilalți deputați – Denis Ulanov, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu sunt membri ai fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”.

Conform Regulamentului Parlamentului, deputaţii constituie fracţiuni parlamentare alcătuite din cel puţin cinci deputaţi aleşi în baza listelor concurenţilor electorali.

Deputatul Marina Tauber, a declarat de la tribuna centrală a Parlamentului că Partidul „ȘOR”, indiferent că este în opoziție sau la guvernare, va continua să lucreze pentru oameni.

„Noi vom lucra pentru oameni și vom colabora cu toți deputații, cu toate partidele care vor să aducă beneficii țării noastre și cetățenilor. Sperăm că experiența reușită a Partidului „ȘOR” va fi luată în considerare. Noi vom lucra constructiv, în special în domeniul social, astfel încât Moldova noastră să fie o țară dezvoltată, frumoasă în care cetățenii din diasporă să revină acasă. Vom insista pentru implementarea programului Politic al Partidului „ȘOR”. Vom face tot posibilul pentru a nu dezamăgi și pentru a îmbunătăți viața cetățenilor noștri, a declarat Marina Tauber.

Recent, deputații Partidului „ȘOR” au anunțat că vor avea câteva obiective majore în noul legislativ. Mai exact, aleșii Partidului „ȘOR” vor insista pentru crearea farmaciilor sociale, majorarea salariilor, pensiilor și indemnizațiilor pentru copii. Deputații Partidului „ȘOR” vor opta și pentru renovarea drumurilor, vor aduce apă și canalizare în fiecare sat, vor renova școlile și grădinițele, vor amenaja parcuri și terenuri de joacă în fiecare localitate și vor face curățenie în toată țara.

De asemenea, deputații vor contribui la dezvoltarea localităților administrate de primari ai acestei formațiuni. Pentru a permite creșterea bugetului public și aloca mai mulți bani pentru proiectele sociale și de infrastructură, fracțiunea Partidului „ȘOR” va veni cu inițiative care prevăd instituirea monopolului de stat asupra importului de alcool, tutun și produse petroliere.

Concomitent, aleșii Partidului „ȘOR” vor insista și în noul Parlament asupra adoptării inițiativei legislative privind anularea imunității parlamentare a aleșilor poporului. Printre proiectele de lege care vor fi elaborate se numără și cel privind tragerea la răspundere penală a politicienilor care nu-și îndeplinesc promisiunile făcute în campania electorală.

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 20:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 20:46 // Politica //  Cristina Vlah

Șeful-adjunct al administrației prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak, nu va putea veni la Chișinău, cel puțin nu în această săptămână, informează Realitatea.md. Asta în contextul în care în spațiul public apăruse informația, precum că va veni Dmitri Kozak să discute cu cei de la guvernarea Republicii Moldova despre problema livrării gazelor naturale.

„Președinția Republicii Moldova confirmă că săptămâna trecută a expediat în adresa domnului Dmitri Kozak, șeful-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, invitația de a efectua o vizită la Chișinău. Oficiul domnului Dmitri Kozak a revenit cu informația că în săptămâna curentă vizita în Moldova nu este posibilă”, se arată în comunicatul emis de instituția Președinției.

Menționăm, că venirea lui Kozak la Chișinău este discutată în contextul crizei energetice din țara noastră și a expirării contractului prelungit cu o lună, privind livrarea de gaze de către Gazprom. Acel contract va expira la sfârșitul lunii noiembrie, iar între timp autoritățile continuă negocierile pentru a obține un nou contract, sau gaze din surse alternative.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie