Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Șor: Voi fi devotat și credincios fiecărui cetățean care și-a dat votul pentru mine și pentru Partidul „ȘOR”

12 Iul. 2021, 18:20
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
12 Iul. 2021, 18:20 // Politica //  Realitatea.md

Alegerile parlamentare din 11 iulie nu pot fi considerate corecte în deplină măsură, deoarece unul dintre liderii celor trei partide, care au intrat în Parlament, nu a fost admis în campania electorală. Mai mult, forțele externe au comis ingerințe în procesul electoral. Declarațiile au fost făcute de Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, în cadrul unui briefing de presă susținut a doua zi după scrutin.

„De facto, am fost privat de dreptul constituțional de a participa în această campanie electorală prin presiuni directe pe la instanțele de judecată. În plus, alegerile au fost câștigate, practic, de ambasadorii străini, deoarece cunoaștem faptul că presiunile s-au făcut din afara țării. Câțiva ambasadori au avut rolul de activiști electorali. Consider acest fapt drept un amestec direct în procesul electoral din Republica Moldova. Care vor fi acțiunile noastre din punct de vedere juridic, vom decide, în următoarea perioadă, împreună cu colegii”, a mai spus Ilan Șor.

Totodată, el a mulțumit echipei datorită căreia Partidul „ȘOR” a acces în legislativ, în ciuda tuturor greutăților. În mod special, Ilan Șor le-a mulțumit locuitorilor Orheiului, unde Partidul „ȘOR” s-a clasat pe primul loc. Șor a dat asigurări că Orhei va deveni un oraș în care vei vrea să te muți cu traiul.

„În curând, vom lansa un program de stabilire cu traiul a cetățenilor din alte localități în orașul Orhei, deoarece oamenii își vor dori să trăiască anume la Orhei, deoarece alt oraș mai dezvoltat și mai frumos nu există în țară”, a spus Șor.

Dezvoltarea Taracliei și a satelor din Orhei și din alte raioane unde Partidul „ȘOR” a lansat proiecte de infrastructură și programe sociale, sunt alte priorități ale formațiunii lui Ilan Șor. Totodată, el a reiterat că singurul program electoral realizabil este al Partidului „ȘOR”.

„Vom căuta parteneri care vor fi gata să realizeze programul nostru, deoarece nu vedem o altă cale de dezvoltare a Moldovei. Îl vom promova prin intermediul proiectelor de lege în Parlament”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, el a adăugat că Partidul „ȘOR” este gata să muncească fiind în opoziție.

„Înțelegem foarte bine că eu și colegii mei vom avea de suportat un val de presiuni. Noi însă suntem pregătiți. Suntem pregătiți și nu vom ceda. Voi fi devotat și credincios electoratului meu și fiecărui cetățean, care și-a dat votul pentru mine și pentru partidul meu. Le voi apăra interesele până la ultima picătură de sânge, voi trăi și voi munci pentru binele cetățenilor Republicii Moldova. Am promis și mă voi ține de cuvânt”, a concluzionat liderul Partidului „ȘOR”.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate