Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Modificarea programului de lucru la Agenția Servicii Publice! De când intră în vigoare documentul

12 Iul. 2021, 18:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
12 Iul. 2021, 18:15 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Agenţia Servicii Publice anunţă că, începând cu 12 iulie, toate subdiviziunile teritoriale ale ASP își vor continua activitatea, însă conform unui program de muncă.

Astfel, de luni și până sâmbătă, programul de activitate va fi scurtat, iar oamenii vor fi deserviți de la 07:30 și până la 16:00. Mai multe detalii aflați aici despre regimul de muncă.

Audierea cetățenilor se desfășoară fără întrerupere la pauză de masă, mai anunță responsabilii.

„Serviciile se prestează conform programării prealabile. Concomitent, deservirea solicitanților după principiul rândului ordinar (rând viu) se acordă în limita disponibilității subdiviziunilor teritoriale ale ASP (în cazurile lipsei programărilor sau neprezentării persoanelor programate). Este de menționat, că în cazul audienței cetățenilor din rândul ordinar se acordă prioritate solicitanţilor de servicii în regim de urgenţă”, maai precizează ASP.

Totodată, în cadrul tuturor subdiviziunilor teritoriale ale ASP în mod continuu rămâne în vigoare deservirea prioritară a persoanelor în etate, persoanelor cu dizabilitate severă și accentuată, femeilor însărcinate și mamelor cu copii cu vârsta sub 3 ani.

„În atenția persoanelor, a căror vizită a fost programată la ora 16:00 sau în zilele de sâmbătă (fiind ziua lucrătoare anterior pentru anumite oficii), comunicăm că deservirea solicitanților menționați va fi asigurată pe parcursul zilei respective sau în altă zi conform regimului nou stabilit”, se mai arată în nota informativă.

Persoanele, programate pentru prestarea serviciilor în cadrul centrelor multifuncționale din municipiul Chișinău (CM nr.1 (str. M. Viteazul, 11/1), CM nr.2 (str. Pușkin, 47), CM nr.3 (str. Sadoveanu, 17), CM nr.4 (str. Decebal, 6)) la ora 16:00 vor fi deservite la data și ora stabilită fără modificări (până la 21.07.2021).

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 11:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
27 Iul. 2021, 11:44 // Actualitate //  Valentina Buză

Alte trei conflicte de interese admise de către un primar, un secretar al Consiliului local și un director al unei Case de Cultură, au fost stabilite de Autoritatea Națională de Integritate. Totodată,  o incompatibilitate de funcție a fost indentificată la un consilier din Consiliul raional, altă incompatibilitate fiind constatată la un consilier din Consiliul local. Inspectorii de integritate au dispus aplicarea prevederilor legale pentru admiterea încălcărilor depistate.

Primarul satului Hăsnășenii Mari din raionul Drochia a admis conflicte de interese cu soțul, care activa în cadrul primăriei. Primarul a admis conflicte de interese participând la luarea deciziilor și la semnarea actelor administrative în privința soțului. Un alt conflict de interese a fost stabilit pe numele unui secretar al Consiliului local Maximovca din raionul Anenii Noi. Exercitând atribuțiile de primar al satului, secretarul a semnat dispoziții în favoarea persoanelor apropiate – fiica și soțul, nedeclarând și nesoluționând situația de conflict de interese.

Mai mult, și directorul Casei de Cultură a satului Recea din raionul Râșcani a fost depistat cu conflicte de interese pe care le-a admis în privința persoane apropiate – soțul. A emis și a semnat 14 acte administrative pe numele soțului, care era angajat  în calitate de paznic și lucrător tehnic (deridicătoare) în cadrul Casei de Cultură.

O încălcare a legislației a fost constatată și la un consilier din cadrul Consiliului raional Fălești. Acesta s-a aflat în incompatibilitate de funcție, în perioada ianuarie 2020 – mai 2021, exercitând simultan mandatul de consilier în Consiliul raional și funcția de conducător auto în cadrul subdiviziunii Aparatului Președintelui Raionului. Altă incompatibilitate de funcție a fost stabilită în privința unui consilier din Consiliul local Carabetovca, raionul Basarabeasca. Persoana supusă controlului deținea mandatul de consilier în Consiliul satului și exercita funcția de paznic în cadrul primăriei satului.

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive, se va aplica interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând ca toate persoanele vizate să fie incluse în Registrul Interdicțiilor.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid