Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Ilan Șor: Fiecare cetățean va primi lunar un venit minim garantat de 3 000 de lei

05 Iul. 2021, 15:22
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
05 Iul. 2021, 15:22 // Politica //  Realitatea.md

Acordarea venitului minim garantat cetățenilor este prioritatea cu numărul unu a Partidului „ȘOR”. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul în care situația economică și socială a țării noastre s-a înrăutățit catastrofal în ultimul an, iar pentru a combate sărăcia trebuie aplicate măsuri imediate.

„După alegerile din 11 iulie, când vom ajunge la guvernare, în decurs de jumătate de an, vom introduce venitul minim garantat. Inițial va fi de 3 000 de lei. Aceasta înseamnă că fiecare cetățean va fi asigurat de stat cu suma de 3 000 de lei lunar. Iar în următorii ani, vom dubla această sumă”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”, într-o transmisiune live pe pagina sa de Facebook.

Ilan Șor a amintit faptul că formațiunea sa promovează ideea instituirii venitului minim garantat încă din 2019.

„Aceasta este singura soluție pentru a scoate oamenii din sărăcie. Nu poate fi vorba despre niciun fel de dezvoltare atât timp cât majoritatea oamenilor trăiesc, practic, la limita sărăciei. De aceea, repet: aceasta este prioritatea noastră numărul unu”, a spus Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a explicat de unde vor fi luați banii pentru acordarea plăților sociale populației și majorării celor existente. Potrivit lui, oferirea acestora se va face din contul creșterii veniturilor la buget. Partidul „ȘOR” a elaborat deja un plan de acțiuni care va permite ca economia țării să funcționeze cum se cuvine și să genereze venituri. Pentru aceasta, însă, formațiunea are nevoie de mai multă susținere din partea cetățenilor, la alegerile din 11 iulie.

„Dragi cetățeni, votând pentru Partidul „ȘOR”, votați pentru voi înșivă, pentru o viață demnă aici și acum”, a concluzionat Ilan Șor.

Amintim că Programul electoral al Partidului „ȘOR” mai prevede majorarea pensiilor, deschiderea farmaciilor sociale în toată țara și acordarea compensațiilor lunare pentru alimente, în valoare de 1000 de lei pentru pensionari și persoanelor cu venituri mici.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 12:39
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
28 Iul. 2021, 12:39 // Cosmos //  Realitatea.md

O echipă internaţională de cercetători, condusă de un astronom de la universitatea americană Harvard, a anunţat o nouă iniţiativă care are drept scop căutarea unor dovezi ale existenţei tehnologiilor extraterestre. Iniţiativa, intitulată „Galileo Project”, preconizează instalarea unei reţele mondiale de telescoape de dimensiuni medii, camere de luat vederi, aparate fotografice şi computere care să caute Obiecte de Zbor Neidentificate (OZN-uri) şi a primit deja finanţări private în valoare de 1,75 de milioane de dolari.

Având în vedere cercetările recente care demonstrează existenţa în galaxia noastră a numeroase planete similare cu Terra, ‘„nu mai putem ignora posibilitatea potrivit căreia civilizaţii tehnologice au existat înaintea civilizaţiei noastre”, a declarat profesorul Avi Loeb, coordonatorul proiectului, cu prilejul unei conferinţe de presă.

„Impactul pe care l-ar putea avea orice descoperire a unei tehnologii extraterestre asupra ştiinţei, tehnologiei şi concepţiei noastre generale despre lume ar fi enormă”, a adăugat el într-un comunicat.

La proiect participă cercetători din cadrul universităţilor americane Harvard, Princeton şi Caltech, precum şi Cambridge, din Regatul Unit, şi Universitatea Stockholm, din Suedia.

Proiectul este anunţat la o lună după publicarea de către Pentagon a unui raport despre OZN-uri, care a ajuns la concluzia că zeci de fenomene aeriene constate de piloţii militari nu au putut fi explicate.

„Nu oamenii politici şi militarii trebuie să interpreteze ceea ce vedem pe cer, întrucât nu sunt oameni de ştiinţă. Comunităţii ştiinţifice îi revine sarcina de a înţelege aceste lucruri”, a spus Loeb, care speră să multiplice de zece ori finanţarea proiectului său.

În afara OZN-urilor, „Galileo Project” vizează studierea obiectelor interstelare care traversează sistemul nostru solar şi căutarea unor eventuali sateliţi extratereştri care ar studia Terra.

Avi Loeb anticipează o nouă ramură a astronomiei, denumită „arheologia spaţiului”, complementară proiectului SETI de căutare a inteligenţei extraterestre, care încearcă să detecteze semnale radio de origine extraterestră.

Acest cercetător americano-israelian în vârstă de 59 de ani, care a publicat sute de cercetări inovatoare şi a colaborat cu regretatul Stephen Hawking, este autorul unui articol ştiinţific controversat, care sugerează că un obiect interstelar care a traversat rapid sistemul nostru solar în 2017 putea fi o sondă extraterestră cu propulsie solară.

Noul proiect poartă numele astronomului italian Galileo Galilei, care a fost excomunicat şi judecat în secolul al XVII-lea pentru că a demonstrat că Terra nu se găseşte în centrul Universului.

Cofondatorul proiectului, Frank Laukien, cercetător în cadrul facultăţii de chimie şi biologie Harvard, s-a autointitulat „scepticul de serviciu” şi a precizat că, mai degrabă decât să elimine idei în avans, trebuie „înregistrate şi interpretate datele în modul cel mai independent, potrivit metodelor ştiinţifice”.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid