Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

VIDEO Ion Chicu, despre agenții de influență străini: dacă vor să ne ajute – să investească, nu să ne „vâneze” oamenii

05 Iul. 2021, 12:35
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
05 Iul. 2021, 12:35 // Politica //  Realitatea.md

Fostul premier Ion Chicu susține că politicienii din Republica Moldova au întrevederi nu doar cu ambasadorii unor țări, dar și cu reprezentanți ai serviciile speciale străine. Potrivit liderului PDCM, aceste acțiuni au drept scop de a obține susținerea unei doctrine sau direcții. Declarațiile aparțin liderului Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei Ion Chicu.

Până în campania electorală, m-am întâlnit cu mai mulți diplomați la Chișinău. M-am întâlnit cu ambasadorul Germaniei, și al Statelor Unite ale Americii, și al Slovaciei, și al Ungariei, și al Rusiei, și cu ambasadorul României. M-am întâlnit și cu reprezentanți care nu sunt chiar diplomați – care sunt reprezentanți ai serviciilor speciale. Sunt mulți din ăștia și fac foarte multe drumuri și nu doar drumuri la partide politice. M-am întâlnit cu ei și la Chișinău. Eram plecat la Istanbul – și acolo m-am întâlnit, și la Praga, a relatat liderul PDCM în cadrul unui interviu pentru Nordnews.

Potrivit lui Ion Chicu, statele străine au interese în Republica Moldova, iar pe parcursul activității, a îndemnat reprezentanții statelor în cauză să investească în Republica Moldova.

Noi însă, dacă ne respectăm țara, trebuie să ne îngrijim, în primul rând, de interesele țării. Nu trebuie să jucăm nici cu unul, nici cu altul. Le-am spus și rușilor, și americanilor, și nemților, și românilor, ca să fie foarte clar: vreți să aveți influență în Republica Moldova – investiți aici, cumpărați de aici, măcar ceva făcut la noi, nu doar de pe câmp strâns și dus la Giurgiulești. Haideți să rămână moldovenii acasă. Altă poziție nu poate fi, a relatat Ion Chicu.

În concluzie, Ion Chicu s-a arătat deranjat de faptul că partenerii în cauză nu contribuie la faptul ca populația să rămână în țară.

Nimeni nu mai vine cu tancurile să-ți ia sărăcia. Ei vin și îți iau oamenii, îți vând ce au ei și mai puțin sunt interesați de ceea ce produci în țară. Dacă acești parteneri ne respectă, trebuie să se străduie să ne ajute să rămână oamenii în țară. Nu să ni-i „vâneze” să-i ia, a conchis Ion Chicu.

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid