Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Cavcaliuc contraatacă. Zice că nu a avut interdicție în Rusia, ci a primit-o abia ieri, valabilă până în 2023

05 Iul. 2021, 15:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Iul. 2021, 15:07 // Politica //  Petru Beregoi

Ministerul Afacerilor Externe și integrării Europene (MAEIE) ar fi publicat un comunicat de presă cu informații false ieri, 4 iulie curent, unde preciza că, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc „nu a respectat interdicțiile pe care le-a avut la intrarea în Federația Rusă, fapt pentru care a fost reținut pe Aeroportul din Moscova”. Acuzațiile au fost făcute astăzi de către Gheorghe Cavcaliuc, după ce a revenit acasă de la Moscova.

Liderul PACE afirmă că nu a avut nici o interdicție de intrare în Federația Rusă, iar comunicatul MAEIE ar fi fost lansat „la indicația unor persoane din politică”. Cavcaliuc notează că a fost ținut în izolator, fără a avea legătura cu cei de la ambasada Republicii Moldova, iar ulterior a primit interdicția de a intra pe teritoriul Rusiei până în 2023. Pe de altă parte, ieri, MAEIE a anunțat că, liderul PACE avea mai demult interdicția de a intra în Rusia, însă nu a respectat cerințele.

„Este o indicație care a fost făcută la indicația unor politicieni. Niciodată, eu Gheorghe Cavcaliuc, nu am avut vreo interdicție de a intra în Federația Rusă. Mai mult decât atât, astăzi am semnat un demers către MAEIE, dar cer și public, să publice timp de 24 de ore, actul care atestă că eu, sau cineva din colegii mei am fi avut vreodată vreo interdicție de intrare în Federația Rusă. Este o minciună lansată intenționat de MAEIE, care trezește suspiciuni că ar fi fost făcută la indicația unor politicieni pentru a ne denigra”, a notat Cavcaliuc.

Amintim că, ieri, Gheorghe Cavcaliuc ar fi fost reținut pe Aeroportul din Moscova. MAEIE a declarat că, de fapt acesta nu a fost reținut ci nu i s-a permis intrarea pe teritoriul Rusiei, pe motiv că ar avea interdicție.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate