Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO A venit potopul la Soci! Mașinile sunt „luate pe sus” de apă, iar locuitorii sunt rugați să fie gata de evacuare

05 Iul. 2021, 15:06
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
05 Iul. 2021, 15:06 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

S-a spart cerul peste Soci, oraș situat în partea de vest a Federației Ruse, pe litoralul estic al Mării Negre. Ploile torențiale au inundat străzile, iar mașinile, casele și alte obiecte valoroase sunt „luate pe sus” de ape.

Autoritățile din regiune a recomandat respectarea măsurilor de securitate. Turiștii trebuie să restricționeze accesul la zonele muntoase și împădurite, să se abțină de la ieșirea la mare și corpurile de apă, precum și de la excursii turistice care se desfășoară în mare sau munți.

Pe rețelele de socializare au fost publicate imaginile video.

În plus, turiștii au fost îndemnați să nu parcheze lângă panouri publicitare, structuri slab întărite, linii electrice și copaci.

Mai multe case și pensiuni au fost inundate în Soci, autoritățile orașului au creat echipe care estimează cantitatea de daune provocate.

Viceprimarul orașului, Alexei Sokolov, a declarat că inundațiile nu au dus la victime sau daune. 

„Apa se diminuează deja. Brigăzile verifică locuințele pentru a identifica daune și alte consecințe”, a spus viceprimarul, adăugând că evacuarea locuitorilor nu a fost încă efectuată.

Ulterior, serviciul de presă al administrației de la Soci a raportat că în districtele Adler și Khostinsky au fost inundate teritoriile pensiunilor, precum și plaje. 

Anterior, s-a raportat că la Soci a intrat în vigoare o avertizare de furtună. Un uragan a doborât duminică mai mulți copaci, în urma cărora o persoană a murit, două au fost rănite. Locuitorii din șapte sate au rămas fără electricitate.

Din cauza precipitațiilor abundente prelungite în districtele Adler și Khosta, există o creștere critică a nivelului unor râuri, motiv pentru care locuitorii din zonele din apropiere au început să se pregătească pentru evacuare. Inundații au fost raportate și în mai multe zone ale orașului.

Toate subdiviziunile Ministerului Situațiilor de Urgență din Soci au fost puse în regim de urgență, iar grupurile de monitorizare operațională funcționează.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:44
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:44 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu s-a calificat în semifinalele categoriei de greutate 60 kg de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Asta după victoriile clare în fața vicecampionului european, turcul Kerem Kamal, scor 8-0 și Zholaman Sharshenbekov din Kîrghizstan, scor 9-0.

Potrivit informațiilor, în penultimul act, Victor îl va întâlni pe cubanezul Luis Alberto Orta Sanchez. Meciul va avea loc astăzi de la ora 12:15.

În urma primelor meciuri din cadrul competițiilor la luptele greco-romane, președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic, a susținut o conferință de presă. La întrebarea ce luptător i-a plăcut până acum, Lalovic a răspuns: „M-a impresionat luptătorul moldovean Victor Ciobanu. A avut niște procedee tehnice pe care nu le-am văzut până acum la alți luptători”, a declarat președintele UWW, potrivit olympic.md.

După o pauză de 25 de ani, Moldova ar putea avea din nou medalie la Jocurile Olimpice în proba de lupte greco-romane. La Atlanta, pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Serghei Mureico.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate