Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Persoanele care s-au vaccinat pe 26 iunie cu prima doză de Sputnik V, sunt așteptate sâmbătă la rapel

16 Iul. 2021, 12:12
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Iul. 2021, 12:12 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Cele 4000 de persoane care s-au vaccinat cu doza I de Sputnik la 26 iunie, sunt așteptate între orele 7:00-18:00 la vaccinare cu doza a II-a. Anunțul a fost făcut de către Primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban. Accesul pentru vaccinare în cadrul Palatului Republicii va decurge după principiul „Primul venit, primul servit”. 

„Sunt peste 30 puncte de vaccinare, 250 cadre medicale antrenate, cu o capacitate vaccinală de cca 1000 persoane pe oră. Afară vor fi amenajate bănci, corturi anticaniculă, apă potabilă, grupuri sanitare mobile, echipe de prim-ajutor și de voluntari, zone delimitate de siguranță la umbra copacilor din perimetru”, menționează Edilul Capitalei. 

În acest sens, cetățenii sunt rugați să nu facă liste, să nu creeze aglomerații și nici să nu ocupe rând „de cu noapte”. 

„Sunt disponibile exact 4000 doze de Sputnik V pentru fiecare persoană care s-a vaccinat în 26 iunie cu I doză și nimeni nu va lua doza dvs, deoarece fiecare persoană este deja înregistrată în Registrul electronic”, asigură Ion Ceban. 

Totodată, primarul menționează că, oamenii vori fi vaccinați cu a doua doză chiar dacă se vor prezenta către ora închiderii, la 18:00.

Polițiștii vor asigura ordinea și securitatea în zonă.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate