Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

Plahotniuc – TATA, Sandu – MAMA! Dodon cheamă la proteste și cere demisia președintelui, Parlamentului și Guvernului

08 Oct. 2021, 13:52
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
08 Oct. 2021, 13:52 // Politica //  Petru Cosoi

Nu vă chem în stradă pentru Stoianoglo. Unica soluție este să protestăm. Am văzut chemări la nesupunere civică. Nu protest Stoianoglo, protest  pentru creșterea prețurilor, a tarifelor, protest pentru agricultori care au rămas fără piață. Protest al societății împotriva guvernului, împotriva la dezastru. Genocid economic, social, va fi și genocid energetice cu regret, a declarat Igor Dodon.

Astfel, Dodon anunță că de duminică încep protestele în care se va cere demisia președintei Maia Sandu, prim-ministrei Natalia Gavrilița și dizolvarea Parlamentului.

Fără lozinci, fără insignă de partid. Să nu fie un protest al partidelor. Vă invit duminică. Va fi primul, este doar primul. Eu credeam că valul de proteste va începe mai târziu, dar ei singuri au lansat. Unica soluție – la proteste, a adăugat Dodon.

Liderul PSRM o asociază pe Maia Sandu cu Vlad Plahotniuc și susține că dacă Plahotniuc era tata, atunci Maia Sandu este mama.

Moldova se transformă într-un stat capturat. Care o transformă nu înțeleg un lucru: când bagi frica în societate, o anumită perioada ține, dar după asta explodează, se întâmplă ce se întâmplă cu Plahotniuc – să fugi din țară.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 19:36
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
22 Sept. 2023, 19:36 // Societate //  Elena Putregai

După condamnarea definitivă a politicianului fugar Ilan Șor, autoritățile de la Chișinău au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea fostului deputat. Și deși organele de drept din Israel au solicitat mai multe precizări, procurorii moldoveni încă nu au un răspuns. Declarații în acest sens a făcut șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul unui club de presă, transmite IPN.

VIDEO Veronica Mihailov-Moraru: Autoritățile israeliene tratează cu maximă atenție cererea de extradare a lui Ilan Șor

Veronica Dragalin a menționat că a existat o cerere de extrădare a lui Ilan Șor care a fost expediată încă în anul 2020. Însă, după condamnarea politicianului fugar la Curtea de Apel Chișinău, a fost necesară o cerere suplimentară. După condamnarea persoanei, procedura de extrădare este în competența Ministerului Justiției, cu care PA cooperează.

Șefa PA spune că au avut loc mai multe discuții cu colegii din Israel care au cerut anumite clarificări. „Se interesau care este totuși relația între episodul pentru care a fost condamnat și alte aspecte ale investigației care îl viza. Și noi am explicat că el a fost condamnat pentru un episod din noiembrie 2014, dar el este vizat ca persoană cu statut de învinuit și în alte episoade”, a precizat Veronica Dragalin.

Cât despre fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care ar fi părăsit țara după schimbul de putere din 2019, șefa PA a spus că informații noi nu sunt. Oamenii legii au solicitat să fie plasate informații la Interpol, însă au primit răspuns că această cerere a Moldovei nu va fi executată. Respectiv, procurorii nu cunosc informații unde se află Plahotniuc.

VIDEO Confirmat! Vila lui Plahotniuc din Elveția, înghețată! Dragalin: Proprietarii nu pot vinde acest bun

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală