Cimbrul poate curăța rapid plămânii. Îmbunătățește respirația și de asemenea poate fi consumată în mai multe moduri.
Planta care poate curăța rapid plămânii și îmbunătățește respirația o găsești foarte ușor. Ea poate fi consumată în numeroase moduri, fără a-și pierde beneficiile. Despre ce este vorba și acum acționează?
Planta care poate curăța rapid plămânii
Planta despre care vorbim este una medicinală. Ea îmbunătățește respirația, dar și sistemul respirator și totodată curăță plămânii. Cum să o consumi corect pentru a te bucura de beneficiile sale?
Planta minune care curăță plămânii este cimbrul. O știi sigur, pentru că cel mai probabil ai folosit-o măcar o dată în rețeta pentru sarmale, ori în alte preparate diferite. Planta vine din zona mediteraneană și este utilizată de ani buni pentru tratarea problemelor respiratorii.
Chiar studiile au demonstrat faptul că extractul de cimbru poate face minuni și curăță plămânii, arată Science Direct. Planta ajută plămânul să funcționeze ca expectorant. De asemenea, te ajută să elimini mucusul blocat.
Iar în cazul în care te confrunți cu tuse, cimbrul ajută la calmarea mușchilor respiratorii. De altfel această plantă este extrem de utilă și în cazul persoanelor care suferă de astm.
Aroma cimbrului e și ea una aparte. Planta este folosită destul de des în bucătărie. Dă un gust deosebit mâncărurilor, însă puțini pun preț și pe beneficiile pe care le are pentru organism.
Cum să consumi cimbrul corect
Această plantă poate să sprijine digestia, reduce simptomele de tuse și îmbunătățește respirația. Totodată, ea are și proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și expectorante, acesta fiind bogat și în carvacrolul și γ-terpinen.
Aceste două ingrediente elimină mucusul din căile respiratorii și contribuie la ameliorarea tusei. Cum să consumi cimbru ca să te bucuri de beneficiile sale în totalitate? Există trei modalități.
Planta care curăță rapid plămânii poate fi consumată sub formă de ceai în primul rând. Se pun două lingurițe de frunze tocate într-o cană cu apă, se lasă la infuzat zece minute, apoi se poate consuma de până la trei ori pe zi.
Totodată, cimbrul mai poate fi consumat și sub formă de sirop. Se fierbe o crenguță de plantă uscată în trei căni de apă, iar apoi se adaugă jumătate de cană de miere. Totul se va păstra într-un borcan de sticlă la frigider. Și inhalarea cu ulei de cimbru are aceleași beneficii.