Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Platforma DA speră la o coaliție cu PAS: Năstase a avut recent o discuție „bună și sinceră” cu Maia Sandu

10 Iun. 2021, 10:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
10 Iun. 2021, 10:42 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase susține că a avut recent o discuție „foarte bună cu președinta țării, Maia Sandu, o discuție sinceră, calmă și foarte constructivă”, în privința unei posibile coaliție în viitorul Parlament dintre PAS și Platforma DA. Anunțul a fost făcut de Năstase în cadrul unui interviu.

„Recent am avut o întâlnire și o discuție foarte, foarte bună cu doamna președintă Maia Sandu. A fost o discuție sinceră, calmă și foarte constructivă între doi oameni care, îndrăznind să urce împreună muntele abrupt al unei guvernări de criză, au reușit să realizeze foarte multe lucruri bune în puținul timp pe care l-am avut la dispoziție. Și doamna președintă Sandu, și eu am avut aceeași concluzie înainte de alegerile din 11 iulie: în viitorul Parlament o guvernare bazată pe PAS și Platforma DA este cea mai sănătoasă opțiune pro-europeană pentru Moldova. Alegătorii noștri, majoritatea alegătorilor Republicii Moldova, au cu toții aceleași aspirații ca și noi: țara noastră trebuie să își reia drumul spre Europa pornind, în primul rând, de la o curățare totală a corupției care încă mai domnește în multe elemente ale statului rămase moștenire de la binomul Plahotniuc – Dodon. Iar acest lucru va fi posibil numai datorită mandatului pe care ni-l vor da alegătorii pro-europeni, mandat care ne va permite să lăsăm justiția curată, cinstită, să își facă datoria și să îi tragă la răspundere pe toți cei care au furat și, și-au bătut joc până acum de țara noastră”, a spus liderul Platformei DA în cadrul unui interviu pentru deschide.md.

Deși ultimele sondaje arată că Platforma DA nu ar accede în viitorul Parlament, Andrei Năstase declară că nu crede în ultimele „măsurări”, care ar fi niște „fake news-uri”.

„Mă cunoașteți foarte bine și știți că nu comentăm sondaje, nici eu, nici colegii mei din Platforma DA. Noi facem zilnic sondaje la întâlnirile cu oamenii iar lumea știe că pe noi fapta bună ne adună, nu dorința de a ajunge la putere în interese obscure. Iar adevărul va birui în orice circumstanță. Însă, dacă insistați, am un singur mesaj pentru cei care aruncă în spațiul mediatic tot felul de fake news-uri cu scopul de a manipula: după alegerile din 11 iulie Parlamentul va avea o majoritate sănătoasă, pro-europeană, formată din PAS și Platforma DA. Și vreau să le mulțumesc public și pe această cale liderilor Igor Grosu, Nataliei Gavriliță și altor reprezentanți ai PAS, exact ca și disidenți ai Platformei DA, care au reiterat ferm că alianța majoritară dintre PAS și Platforma DA este singura soluție firească”, mai spune Andrei Năstase.

Amintim că, ultimele sondaje de opinie, publicate la 9 iunie curent, arată că în viitorul Parlament ar accede trei partide: PAS, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic „Șor”.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 16:19
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 16:19 // În Lume //  Realitatea.md

Președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, va veni în România pe 27 septembrie curent, urmând ca cel mai probabil să semneze atunci Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

„Pot confirma că finalizăm evaluarea PNRR-ului românesc. Îl vom concluziona în următoarele câteva zile. Președintele va vizita Bucureștiul pe 27 septembrie. Vom oferi mai multe detalii despre vizită cu puțin timp înainte să se întâmple”, a anunțat la Bruxelles, Dana Spinant, director general adjunct al Departamentului de Comunicare din cadrul Comisiei Europene.

Președinta Comisiei Europene a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență.

Vizita are loc la exact două zile după congresul PNL în care va fi ales președintele partidului între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române