Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Platforma E-Theatrum oferă copiilor din Republica Moldova acces ONLINE și GRATUIT la spectacole de teatru și povești

04 Oct. 2021, 21:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
04 Oct. 2021, 21:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Prin intermediul unui proiect susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, compania Quatum Media Creative, administratorul și dezvoltatorul celei mai cuprinzătoare platforme digitale de teatru online din România, va oferi, online, tuturor copiilor din Republica Moldova, accesul gratuit la un număr de 10 spectacole de teatru și 100 de video povești pentru cei mici, povești spuse în fața camerei de luat vederi de actori celebri din România, printre care: Victor Rebengiuc, Rodica Popescu Bitănescu, Oana Sârbu, Marian Negrescu și mulți alții. 

Potrivit informațiilor, în cadrul platformei e-theatrum.com, a fost creată o secțiune nouă, care poartă numele „Moldova”, secțiune în care au fost listate cele 10 spectacole de teatru și cele 100 de video povești pentru copii. Accesul la conținutul listat în această secțiune este gratuit și nelimitat și așa va rămâne timp de doi ani de zile, până la finele anului 2023. 

„Scopul acestui proiect este acela de oferi tuturor copiilor din Republica Moldova șansa de a interacționa într-un mod foarte plăcut cu limba română și cu spectacolul de teatru cu păpuși, elemente importante care pot contribui la educația celor mici, într-un context în care multe canale de televiziune din Republica Moldova dedicate copiilor nu sunt transmise în limba română”, explică reprezentanții E-Theatrum. 

Impactul estimat al acestui proiect este evaluat, potrivit celor mai recente date demografice, la un total de peste 300 000 de potențiali beneficiari, iar mulți dintre aceștia, copii din mediul rural, vor putea interacționa în premieră cu un astfel de conținut, având în vedere că acest proiect va fi comunicat către grădinițele și școlile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

De menționat că, în această perioadă extrem de dificilă de criză sanitară, preocupările Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova au fost acelea de a identifica și sprijini proiecte sustenabile, cu impact semnificativ, pe termen mediu și lung, în întreaga societate, proiecte care să se poată derula, în cazurile în care este posibil, fără a fi condiționate de restricții sanitare, cunoscută fiind lipsa de predictibilitate cu privire la evoluția viitoare a epidemiei COVID. 

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală