Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

PLDM, în apărarea PAS, dar totodată vine cu propuneri către partidul de guvernare: Nu trebuie revolte și destabilizări

13 Ian. 2022, 13:27
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
13 Ian. 2022, 13:27 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) solicită actualei guvernări, sub conducerea președintei țării, Maia Sandu, crearea, în regim de urgență a unei Celule de Criză privind situația de criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent, cu implicarea experților în domeniu, societății civile și a reprezentanților partidelor extraparlamentare de orientare pro-europeană, pentru întreprinderea măsurilor necesare și depășirea acestei situații. Cu o asemenea declarație a venit astăzi, 13 ianuarie PLDM.

PLDM afirmă că, cetățenii își pierd treptat încrederea în instituțiile statului din cauza crizelor, care înconjoară țara noastră.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că încrederea cetățenilor în instituțiile statului scade, pe zi ce trece, datorită unor politici netransparente și lipsa unei analize a impactului de reglementare promovate de actuala guvernare. Republica Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent. Ca și majoritatea cetățenilor suntem îngrijorați de evenimentele care se întâmplă în Republica Moldova. În același timp, ținem să reamintim unor lideri a unor partide extraparlamentare, lideri care au fost în loc de preș în anticamera lui Plahotniuc, lideri care au contribuit prin acțiunile lor la instaurarea oligarhiei și a unui stat capturat: PLDM a susținut necondiționat în campania electorală PAS-ul, dar nu se află sub nici o formă la guvernare. Speculațiile că astăzi în funcțiile cheie sunt promovați reprezentanții PLDM sunt mincinoase și calomnioase. Cei care astăzi dețin funcții în stat nu ne reprezintă și nu sunt membrii partidului. Acești lideri, încearcă să șteargă colbul și mucegaiul pentru a-și lustrui propria imagine pătată de-a lungul anilor”, se arată într-un comunicat de presă al PLDM.

PLDM consideră că este imperios necesar inițierea unui dialog sincer între toate partidele pro-europene și societate pentru depășirea acestei situații.

„Noi, spre deosebire de unii exponenți politici care nu au învățat lecțiile trecutului nu credem că astăzi, cu orice preț, e nevoie de revolte și destabilizări. În același timp, perpetuarea actualei situații este inadmisibilă”, conchide PLDM.

Amintim că, unele partide extraparlamentare precum Platforma DA – care au fost parteneri de Bloc cu PAS, PL, Partidul Schimbării, în ultima perioadă vin cu critici în adresa PAS și a guvernării pentru că nu ar face față situațiilor de criză în care s-a pomenit țara.

Unele partide politice au propus chiar demiterea întregului Cabinet de miniștri condus de Natalia Gavrilița.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 18:23
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
18 Ian. 2022, 18:23 // Societate //  Valentina Buză

Pe tot teritoriul țării cad precipitații sub formă de ninsoare, iar conducătorii auto sunt îndemnați să circule pe trasee prudent, pentru a ajunge în siguranță acasă. Mai mult, responsabilii din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică informează că, se circulă fără restricții de trafic.

Totodată, pentru prevenirea accidentelor rutiere, ofițerii INSP îndeamnă șoferii:

 • să manifeste prudență sporită;
 • să păstreze distanța regulamentară între vehicule;
 • să se asigure temeinic la schimbarea direcției de deplasare.

Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă repetat șoferii, să respecte regulile de circulație și să fie prudenți!

Important: să aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să adaptați viteza la condițiile de drum.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală